ENFLASYON MU YÜKSELDİ, İNSANLIĞIMIZ MI DÜŞTÜ?..

Ulusal bir kanalda yaşını almış bir adam, kameraların karşısında konuğunu ağırlıyor.

Konuğu eski Milletvekili ve eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı...

Sunucunun mikrofonu problem çıkarınca yardım istiyor ve yardıma gelen arkadaşa el ve sözle saldırıp, yüzünde kötü bir ifade ile tartaklıyor.

Konuğu yani eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olan bayan ne yaptı?

Elleriyle dur ikazında bulundu önce, sonra beyefendi sakin olun ne yapıyorsunuz bu ne saygısızlık, bu ne seviyesizlik o sizin köleniz değil, kusura bakmayın, bu yayını devam edemeyeceğim deyip yayını kesti, demek isterdim ama maalesef öyle olmadı.

Yayın, sıradan bir durummuş gibi devam edip bayanın yüzünde nokta bir tepki oluşmadan devam etti. Vekili, bakanı, başkanı, amiri, memuru...

Maalesef ki bu durumlar kamera arkası yani her yerde yaşana biliyor. Bazen sözlü bazen hakaret bazen şiddetle sonuçlana biliyor.

İnsanın ruhunda mı var acaba şiddet? Yada hayatın da somut bir başarısı bulunmayan en ufak üst statü elde edince bir altında kinin üstünde egosunu tatmin ediyor mu bilinmez ama bu her yerde oluyor.

Market çalışanlarında, kasiyer reyoncuyu eziyor, patron müdürünü, müdür ustasını, usta bakımcısını, bakımcı çalışana, hatta ve hatta eski çalışan yeni çalışanın üstünde baskısını kurmaya çalışıyor.

Şu ezici hiyerarşi her kesimden insanda görülüyor; eğitimli eğitimsiz, diplomalı, diplomasız. Aralarında elbette ki insanlara saygılı hoş görülü insanlar da çok ama maalesef ki böyleleri de var.

Önceden iyi yerde olanları, çok başarılı sanırdım. Oysa zamanla onların o konuma gelmeleri her zaman üstün bir başarıdan değil de bazen de tesadüfi bazen kadro açığı bazen de iyi bir torpille geldiklerini gördüm.

Hakkıyla gelenler etrafına saygılı ve koruyucu oluyorlar. Hümanistliklerini kaybetmiyorlar.

Oysa unutmamalı ki peygamberlik makamından padişahlık makamına, başbakandan müsteşara, müdürden memura, hiç bir makam kalıcı değil. Hiç kimse üstünde baskımızı arttırıp zulmetmeye hakkımız yok.

Allah diyor ki; tüm günahları bağışlarım kul hakkını değil!..

Birbirimize hassas kalmamız duasıyla...

Fatma Çolak

@ftmclk1641