EVET EVET EVET FİLiSTİN KA ZAN DI

 Hem de çok şey kazandı.

Onlar kazandıysa kimler kaybetti?

İsrail değil ,o zaten yaşama kayıp başladı.

Filistin kazandı ; müslümanlar kaybetti, insanlık kaybetti, sözde medeniyet kaybetti.

Aslında Filistin aylardır değil, yıllardır abluka altında ve yıllardır Müslümanlar film izler gibi izliyor.

Hangi müslümanlar?

Hepimiz sen, ben, o; biz, onlar, şunlar,

Filistin halkı Allah'a olan inançları sayesinde direniyorlar.

Başlarına gelen felaketi Allah diye sabrediyorlar.

Evlerini, barklarını, mallarını ve evlatlarını Allah yolunda feda ediyorlar, onlarla imtihan olunuyorlar. Muhteşem bir direniş, bu direniş o kadar büyük ki gayrimüslime bile Allah’ı tanıttı, islamiyete yönelti, Müslümanlığın ne olduğunu duyurdu tüm dünyaya.

Ya biz ya diğer Müslümanlar?

Müslüman kimliği adı altında ki diğerlerin büyük bir kısmı uyudu, uyuyor ve sanırım da ölene kadar uyucak, Filistin Allah yolunda canlarını, mallarını ve evlatlarını kaybederken,

biz Müslümanlar, pandemi, deprem, savaş görmelerine rağmen hiç akıllanmadık hiç ders almadık, etrafa bakıyorum, Müslümanlar olarak ne zinadan kaçıyoruz ne dedikodudan ne makyajdan ne haramdan ne de faizden, biz Elhamdülillah Müslümanız deyip her şeyi yapıyoruz. Filistin, Allah yolunda evladından, malından ve canından vazgeçerken bizlerse daha bir göz farından vazgeçemiyoruz biz daha faizden vazgeçemiyoruz. Onlar o zorluk altında Allah derken biz rahatlıkta Allah’a isyan ediyoruz ,namazımızı kılmıyoruz ve zekatımızı vermiyoruz.

Kısacası biz rahat yaşantımız da islamiyete sırtımızı dönerken onlar tüm dünyaya nasıl Müslüman olunacağını kanıtlıyor, onlar cenneti sonuna kadar hak ediyor.

Allah diğer müslümanları uyandırsın.

      Fatma ÇOLAK