BEREKETİN BİNBİR TONU

           

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

İnsanoğlu hep çok ister, der ki; az çalışıp çok kazanayım, çok alayım çok gezeyim iyi olan her şeyin çoğunu ister.

Oysa çoğunlukla böyle olmuyor, çok çalışıyoruz, çok kazanıyoruz ama paramızın bereketi yoksa para elimizden kayboluyor ve nasıl kayboluyor anlamıyoruz. Çok alıyoruz çok yapıyoruz bir bakıyoruz ki yok yine yetersiz yine yetersiz. Bazen gün öyle bitiyor ki nasıl bitti anlamıyoruz.

bazıları çok yaşıyor ama neredeyse hiçbir şey yapamadan yaşlanıyor.

bazen de az kazanıyor harca  harca bitmiyor. Gün geliyor kısacık güne dünyaları sığdırıyoruz ki yapmadığımız iş kalmıyor.

bazıları da kısacık ömürlerine dünyaları sığdırıyor.

Örneğin İmam-ı Gazali 52 yıl yaşıyor ve bu uzun olmayan yaşamına 500 e yakın kitap ve risale sığdırıyor.

Tüm bunların açıklaması berekette gizli. Bereket Allah’ın (cc) gizli desteği. Az kazanılan bir şeyde tükenmek bilmeyen gizli çoğalma oluyor birden. Bereketin esrarına mitolojide de inanılmış ve Çanakkale Lapseki'de Dionysos ve Afrodit'in oğlu olarak doğduğuna inanılan Priapos adında bereket tanrısı vardır.

hz. Mevlanaya sormuşlar bereket nedir diye Mevlana hz. bereketi şöyle anlatmış: Köpeğin yavruları çok oluyor, koyunun ise bir veya iki yavrusu oluyor. Her yıl bunca koyun kurban ediliyor, yıl boyunca da hep koyun kesiliyor, köpeği ise kimsenin öldürdüğü yok.Köpeklerin sayısı artmıyor, koyunlar ise habire çoğalıyor. Peki bunun hikmeti nedir diyorlar? Ârifler Sultânı Cenâb-ı Mevlânâ buyurmuşlar ki, "Köpek seher vakti uyur, koyun seher vakti uyanır. Bundan dolayı koyunun bereketi çoktur, köpeğin bereketi yoktur". 

evet bereket hayatımızın her alanında olmasını niyaz ederiz. Allah bizim her zerremizi bereketli kılsın. Amin.