‘Sağlıkta çağ atladık’ söylemi bir kez daha havada kaldı. Emekli İbrahim Örekli’ye kolonoskopi ve endoskopi için 359 gün sonrasına gün verildi.

Emekli vatandaş İbrahim Örekli’nin başına gelenler ülkemizde sağlık sisteminin geldiği noktayı bir kez daha ortaya koydu. “Çağ atladık” denilen sağlıktaki skandal Türkiye’nin başkenti Ankara’da yaşandı. İbrahim Örekli, sağlık sorunları nedeni ile 22 Ocak tarihinde Ankara’daki Bilkent Şehir Hastanesi’ne gitti. Muayene sonucunda doktoru kolonoskopi ve endoskopi yapılmasını uygun gördü. “Gün almak için” başvuran vatandaşa 15 Ocak 2025’e yani tam 359 gün sonrasına gün verildi.  Sorulan soruları cevaplandıran İbrahim Örekli şunları söyledi:

“BİR YIL BEKLEYECEĞİM”

“Önümde daha bir yıl var. 69 yaşındayım. O tarihe kadar hiçbir şey yapılamayacak, sadece bekleyeceğim. Bir yıl sonrasına gün vereceklerini söylediklerinde itiraz ettim. ‘Yapacak bir şey yok, kusura bakmayın’ denildi. Sadece ben değil, orada bulunan hastaları da 2015 yılının ocak, şubat aylarına dağıttılar. Sağlık sisteminde çok mesafe alındığı söyleniyor. Hani nerede?”

İbrahim Örekli’nin gösterdiği randevu tarihi, sağlık sistemine ayna tuttu

Gıda Sahtekarlığına Dikkat: Gıdalarda Yapılan Yaygın Hileler Gıda Sahtekarlığına Dikkat: Gıdalarda Yapılan Yaygın Hileler

AÇILIŞINI ERDOĞAN YAPTI

Sözcü'de yer alan habere göre, Bilkent Şehir Hastanesi, 14 Mart 2019’da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıldı. Erdoğan konuşmasında, “Göreve gelir gelmez sağlıkta dönüşüm programını başlattık ve sistemi baştan aşağı değiştirdik. Ülkemizdeki her bir vatandaşımızın yaşadığı yere, gelirine, statüsüne bakılmaksızın en iyi sağlık hizmetini alacakları bir yapı kurduk. Doktor ve hemşire sayısından MR, tomografi, diyaliz gibi kritik araç gereçlere kadar her alanda çok büyük     artışlara imza attık” demişti.