DÜNYA İMTİHAN DÜNYASI

Ankebut suresi 2. ayette "insanlar inandık demeleriyle bırakılıp imtihan edilmeyeceklerinimi sandılar." buyrulmuştur.

Mülk suresi 2. ayette "sizi imtihana çekip hanginizin daha güzel davranışta bulunduğunu bildirmek için ölümü ve dirilişi yaratan odur o çok güçlü çok bağışlayıcıdır." buyrulmuştur

(Elmalılı Hamdı Yazır meali Kasım Yayla sadeleştiren)

Değerli okuyucular bu dünya boşuna yaratılmamıştır. Dünya imtihan yeri ahiret ise mükafat yeridir. İman ne kadar fazla ise imtihan o kadar ağır oluyor.

Kimi eşiyle, kimi işiyle, kimi patronuyla,  kimi çocuklarıyla, kimi annesiyle, kimi babasıyla, kimi kardeşleriyle, kimi sağlığıyla, kimi hastalığıyla, kimi rızkıyla, kimi zenginlikle, kimi fakirlikle geçim derdiyle imtihan edilir.

Bize normal yaşantı gelen her şey bir imtihandır. Kendimizden bildiğimiz aslında bir sınamadır. Nasıl davranacağımız ayette olduğu gibi bir imtihandır.

Sadece inandım Allah var demek yetmez bir de sabretmek gerekir. İsyan etmemek gerekir.

 "Beni imtihan etme diye dua etme imtihanımı kolay eyle diye dua et"

Ne kadar iman sağlamsa imtihan da o kadar ağır oluyor. Oluyor ki Allah sınıyor cennet vermek istiyor imanlı kuluna. Allah u Zül Celal o kadar merhametli ki kimseye kaldıramayacağından fazla yük yüklemiyor. Çünkü Allah Rahmandır Gafurdur Rahimdir. Üzüleceğiz tabii ki bir mümin olarak burası cennet değil. Mümin dünyada gurbettedir. yüzünde tebessüm kalbinde hüzün vardır.

Gavsul Azam  Abdulkadir Geylani Hazretleri Sabret hüzünsüz bir neşe darlıksız bir bolluk olmaz sözünü söylemiştir.

Dünya imtihan yeri ahiret mükafat yeridir. cefa çekmeden sefa olmaz. Yine bir ayette "Sakın o iman etmeyenlerin zevk içinde diyar diyar dolaşması seni aldatmasın az bir zevk sonu cehennemdir." buyrulmuştur.

Kafirin rahatına bakıpta isyan edilmez imandan ödün verilmez sonsuz hayat var Allah var  cennet var , cehennem var  imtihan var  ödül var ceza var mükafat var azap var.

SABRET  İMTİHANDASIN...

NE İÇİN VARSIN

Allah yolunda harcamazsan ömrünü bedbahtsın

Ölüm gelip çatınca gerçeği anlarsın

Mal mülk hırsı altın buzağıya tapındıysan iflastasın

Gayen dünya ise apaçık hüsrandasın

Ey insan hayat buradan ibaret değil

ne için varsın

Her şey olacağına varır Allah kadir-i mutlaktır

Kübra ORHAN 

 

...