ALLAH KATINDA NE KADAR ÖNEMLİSİN

Furkan 77. ayette "De ki sizin duanız olmasa rabbim size ne kıymet verir Demek ki yalanladılar o halde yarın ceza yakanıza yapışacaktır." buyrulmuştur.

Bakara 186. ayette " Eğer kullarım sana benden sorarlarsa muhakkak ben çok yakınım dua edenin duasına karşılık veririm o halde onlar da benim davetime koşsunlar ve bana hakkıyla iman etsinler ki doğru yol üzere gidebilsinler." buyrulmuştur.

Değerli okuyucular Allah kendisinden istemeye kızar. Öyle Ganiyy bir rabbimiz var ki kendisinden istenmesini istiyor. Dua edenin duasına karşılık veriyor icabet ediyor.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa (sallallahu aleyhi ve sellem) bir hadis-i şerifinde "Ayakkabı bağcığınıza varana kadar Allahtan isteyin." yine bir hadis-i şerifinde "Allahtan istediğiniz zaman ok isteyin çünkü vereceği hiçbir şey ona ağır gelmez." buyurmuştur.

Öyle bir rabbimiz var ki kendisinden istenmesini seviyor. kendisinden isteyeni seviyor. kendisinden istemeyene kızıyor. kendisinden isteyeni kendi katında değerli kılıyor.

İnsan kendisinden isteyene buğz ederken Rabbim kendisinden istemeyene kızıyor isteyeni seviyor önemli buluyor. kıymet veriyor. kendisinden isteyene muhakkak veriyor. peygamber efendimizin Hazreti Muhammed Mustafa (sallallahu aleyhi ve sellem) bir hadis-i şerifinde "Allah kendisine dua edilmesine izin vermişse kabulunu de murat etmiştir" buyurmuştur.

Ya istediğini veriyor ya bekle diyor daha güzelini veriyor ya da daha hayırlısını veriyor.

Kendisi için hayırsızsa kulum bilemez diyor sanki. Kendisinden isteyeni kendi haline bırakmayıp himayesine alıyor.

yine bir ayette geçen bir peygamber kelamı şöyledir:"ben rabbime yalvarmakla hiçbir zaman bedbaht olmadım."

Yine bir ayette geçen ayetin bir kesimi ise "Allah ganiyydir. Muhtaç olan fukara sizlersiniz"dir.

Öyle bir Allah ki eğer isteseydi yerle gök yer değiştirir herkese normal gelir. Rabbim her şeyi bir düzene bir ölçüye göre yaratmıştır.

velhasıl kelam her şey olacağına varır Allah Kadir-i mutlaktır.

Neye Yarar

Kalp Allah diye atmazsa neye yarar

İlim Allah için öğrenilmezse ne faydası var

Rızkını Allah yolunda harcamazsan sana zarar

Bu kainatın bir efendisi var tanırsan sana kar

bir evliya izinden gidersen ulaşması daha kolay

bu cihan-ı alemin bir yaratıcısı var

bilirsen sana yarar

 bilmezsen ömür neye yarar...

...