RAHMETLİ MEKAN

Kadın için en emniyetli yer evinin içidir..

Peygamber efendimiz kainat efendisi hazreti Muhammed (sallahu aleyhi ve sellem) "kadının Allahın rahmetine en yakın olduğu yer evidir."buyurmuştur.

Kadın için en hayırlı mekan evinin içidir. Her hadis-i şerifte bir hikmet olduğu üzere bu hadis-i şerifin de hikmeti büyüktür. Bir bayan eve girip kapıyı kapattıktan sonra gerçekten artık güvendeyim hissi oluşuyor. Emniyetteyim. Her türlü fitne ve hasetten, dışarının nazarından uzağım. her türlü günahtan korunuyor olmanın huzuru oluyor. Sokağın fitnesi dışarıda kaldı. en güvenli yer kendi evi ve kalp huzuru...

Kalp huzuru parayla satın alınabilecek bir şey değildir. maneviyatla huzur olur. Zaruret olmadıkça evden çıkmama isteği kendini güvende hissetmekle eşdeğer.

Hadis-i şeriften anlaşılacağı üzere "kadının Allahın rahmetine en yakın olduğu yer evinin içidir." Evdeyken günahlardan uzak kalması sebebiyle kalp huzuru yakalaması Allahın rahmetinden merhametinden kaynaklanıyor. Rabbimiz merhamet ettikçe kalp huzur buluyor masivaya gerek kalmıyor.

Sokağın gürültüsü, fitnesi, şeytanın çarşı pazarlarda dolaşması, karmaşası, kalabalığı, hasedi, fesadı, ter türlü beladan uzak olan yer her kadının  evidir.

Gezmeler tozmalar, Alışveriş merkezleri Allahın rahmetinin merhametinin yanında hiçbir şey ifade etmiyor.

Hem kadının gezmek için evinden dışarı çıkması demek bir sürü masrafı beraberinde getiriyor. Bir kadın içgüdüsü olarak kadın fuzuli yere dışarı çıkınca mutlaka fuzuli masrafla geri dönüyor.

Kadın evinde durunca hem rızkı yanına kalıyor hem de kendini emniyette , güvende hissediyor.  Daha da önemlisi Allahın rahmetine en yakın olduğu yerde durup Allahın sevgisine merhametine layık oluyor.

Dışarının fitnesine kanmayıp evde durmayı seven hanım kardeşlerime sevgi ve selamlarımla...

RAHMETLİ MEKAN

Merhameti sonsuz olanın en merhamet ettiği yerdir

Dışarının karmaşası gürültüsü bir fitnedir

Her türlü musibetten korunulan yerdir güvenlidir

İç huzuru yaşamak isteyenler için kıymetlidir

Herkes bilir ki hadislerle ayetlerle sabittir

Kadının yeri evidir...

Her bir hadis-i şerifin hikmeti vardır.

Her şey olacağına varır Allah kadir-i mutlaktır.

...