"HAYATI  KİM PLANLIYOR ?"

Bu günlerde her şey bir telaş içinde. Sürekli geleceği planlamaya çalışıyoruz, ama ne kadarı kendi isteğimizle, ne kadarı başkalarının bize dayattığı bir şey? Belki de hayatı kendi planlarımıza göre yaşamak, başkalarının bize çizdiği rotalardan sapmak gerek.

Sanki hayat, sürekli bir başkasının planlarının içinde sürükleniyor gibi hissediyorum. Kendi hayallerimizi, isteklerimizi bir kenara bırakıp, toplumun, ailenin, belki de başkalarının beklentilerini karşılamaya çalışıyoruz. Bu, gerçekten de hayatı kendi isteğimize göre yaşamamızın önündeki büyük bir engel gibi duruyor.

Her anımızı başkalarının istekleri doğrultusunda şekillendirmek, kendi özgürlüğümüzü sınırlamak demek. Belki de artık hayatı kendi kurallarımıza göre oynamanın vakti geldi. Geleceği planlamak güzel bir şey, ama bu planların içinde kendi tutkularımızı, hayallerimizi kaybetmemek gerek.

Hayatı başkasının planlamasına izin vermek, kendi potansiyelimizi fark etmemize engel olabilir. Belki de bu sitem dolu günlerde, kendi hayatımızı ele almanın, istediklerimize odaklanmanın zamanıdır. Başkalarının beklentilerinden sıyrılıp, kendi yolumuzu çizmek, belki de gerçek anlamda özgür olmanın anahtarıdır.