HAYALLERİMİZ VE BAHANELERİMİZ!






Nuran TAYDAŞ ÇAL











“Rüyaları gerçekleştirmenin en kısa yolu uyanmaktır”

(Emerson)

Her insanın mutlaka bir hayali vardır. Kişi hayalleri olduğu müddetçe, kendini iyi hisseder. Oysaki birçok insan hayalleri olduğu halde mutsuz ve huzursuzdur çünkü bu durum sadece düşlerindedir.

Sizi harekete geçirmeyen hiçbir arzunun kendiliğinden oluşacağını zannetmeyin. Bir amacınız varsa ona ulaşmak için çaba göstermeli bunun için de harekete geçmelisiniz.

Atalet duygusuna sahip insanlar sadece bahaneler üreterek hayatlarını idame ettirirler. Bu da onları negatif düşüncelere sevk eder. Negatif düşünceler ise tüm olumsuzlukları ardı ardına kişinin hayatının içine kadar girmesine izin verir.

Çalışmak ve emek harcamak, insanların faydasına dokunacak işlere imza atmak kadar güzel bir duygu yoktur. İşte biz buna başarı diyoruz. Bir konuda başarıya odaklanan beyin asla çalışmaktan yorulmaz. Aksine bu gayret, o kişiyi uzmanlık derecesine götürür.

Her insanın kapasitesi, becerileri farklıdır. Bunu keşfettiği anda ise hayatı sihirli bir değnek ile dokunmuş gibi değişir.

Birileri boş vakit diye bir kavram geliştirdi ve ömrümüz boş vakitlerle doldu taştı. Televizyon, sosyal medya, internet, mesajlaşmak derken, üretmek için ayıracağımız vakitlerin hepsi bir hiç uğruna harcanıp gitti. Sonucunda ise “O kadar güzel hayallerim vardı ama hayat bana hiçbirini gerçekleştirmek için fırsat sunmadı” Diyerek kendi kendine söylenen insanlar topluluğu oluştu. Oysa hayat bizim yaptıklarımızla şekillenen zaman dilimi değil miydi?

“Kader” diyerek tüm suçu kadere yükleyenlere sormak lâzım;

İsra suresi 13. Ayeti Kerimede; “Her insanın amelini boynuna yükledik. Kıyamet günü kendisine, açılmış olarak karşılaşacağı bir kitap çıkaracağız.” Ne anlatılmak isteniyor? Elbette farklı yorumlar vardır ancak kişi yaptıkları ve yapacaklarından sorumlu değil midir?

Bizim her işimizi kolay eden, yaşam kılavuzumuz olan bir Kitabımız var lakin biz onu sadece ölüler üzerine okunan bir kitap haline getirmişiz. Hâlbuki ölü ruhlarımızın dirilmesi için bizim bu İlahi yönergelere ihtiyacımız var. Okuyup anlamamıza ve her işimizi Rabbimizin rızasını gözeterek yapmamıza ihtiyacımız var.

Bunun farkına vardığımız gün, tüm dünya ülkelerini geçtiğimiz ve ahir âlemimizi kazandığımız gün olacaktır.

Sevgi ve muhabbetle kalmanız duasıyla…

NURAN TAYDAŞ ÇAL