GÜÇSÜZLERE YARDIM ETMEK

“ Size ne oluyor ki, Allah yolunda ve güçsüz bırakılmış erkekler, kadınlar ve yavrular uğrunda savaşmıyorsunuz?” Nisa suresi 75. Ayet

Yıllardır Müslüman ülkelerin göbeğinde Kudüs’te, Gazze’de, Filistin’de ve Doğu Türkistan’da bir soykırım yaşanırken, kadınlar ve yavrular bir hiç uğruna katledilirken sesi çıkmayan ya da sadece kınamakla yetinen Müslümanlar size ne oluyor ki Allah için savaşmıyorsunuz.

Bu ayetin başka bir izahı var mıdır ki, başka bir mana çıkaralım, başka bir şekilde yorumlayalım.

Bu yaşanan insanlık dışı bir savaşı başka nasıl tarif edelim.

Artık açlıktan ölen çocukları ne şekilde ve nasıl tarif edelim bilmiyorum.

Allah bize emrediyor savaşın yardım edin diye, biz de Allah’a yalvarıyoruz onları kurtar diye. Nasıl bir anlayış anlamış değilim. 

Hani bizim görmediğimiz, bilmediğimiz başka bir şey mi var ki bu liderler, devlet yöneticileri umursamaz tavırlar sergiliyorlar.

Başka bir kurtuluş reçetelerimi var da biz bilmiyoruz?

Haydi artık demekten yorulan, yardım ve destek konvoyunun çok geç kaldığını bağırıp çağıran halklar başka ne yapabilir bu liderler yüzünden bilemiyorum.

İlla toplu bir helak mı gerçekleşmeli veya toplu bir kıyım mı olmalı bir adım atılmak için.

Ey liderler suskun kaldığınız yeter artık.

Kâfirlere karşı yaptığınız anlaşmalara bir son vermenin, bir adım atıp bu yavruları ve kadınları kurtarmanın artık bir yolunu bulun ve Allah’ın emrine uyun.

Hakkın bir gün galip geleceğini, sizlerin sessizliğine rağmen İslam’ın galip geleceğini bile bile susmaya devam eden gafiller bir gün helak sırası size gelecektir emin olun.

Hakkı hâkim kılabilmek için çalışabilmek ve İslam adına şehitlerin arasına katılabilmek duası ile.

SELAMETTE OLUN SELAMETLE KALIN

SABRİYE TÜRKMEN KAYA