Ocak ayı zammıyla ilgili yeni gelişmeleri takip eden emekliler, ek iyileştirmelerin de müjdeli haber bekliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emeklilere yönelik planlanan çalışmaları duyurdu.

Yılmaz, "7 bin 500 liranın altındaki maaşlar için elimizden geleni yaparak bütçe imkanlarını zorlayacağız" ifadesini kullandı. Ayrıca, Ocak zammıyla ilgili yeni verilerin geldiğini belirtti. Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağ-Kur emeklileri, memur emekli aylıklarıyla eşitlenme umudu taşıyorlar. Peki, en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte ayrıntılar…

Ocak zammı konusunda milyonlarca emekli ve çalışanın merakı sürüyor.

Değerlendirmelere göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine %39.59, memur ve emeklilere ise %51.44 oranında zam verilmesi öngörülüyor.

Emeklilerin Ocak zammı yakınlaşırken, ek iyileştirmeler de gündemde. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Yıl sonunda memur zammı belirlenecek. Bu zam, memur emeklilerine de yansıyacak. İşçi emeklileri genellikle daha az alıyorlar. Bu dengesizliği gidermek gerekiyor gibi görünüyor. 7 bin 500 liranın altındaki maaşlar için bütçe imkanlarını zorlayarak elimizden geleni yapacağız. Ancak bunu yaparken de ekonomik dengeleri gözetmek, enflasyonla mücadeleyi unutmamak önemli."

Memurların ve emeklilerin Ocak zammı için ipuçları gelmeye devam ediyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine %39.59, memur ve memur emeklilerine ise %51.44 zam bekleniyor.

Finansal Kurumlar Birliği’nin Ekonomik Görünüm Beklenti Anketi’nde, 2023 yıl sonu enflasyon beklentisinin ortalama %67.19 olduğu tespit edildi. Bu da 2023’ün ikinci yarısında enflasyonun %39.59 olacağı tahminini gösteriyor.

Ocak ayında, bu yılın ikinci 6 aylık dönemindeki enflasyon oranı kadar zam alacak SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin artışı tahmini olarak %39.59 olacak.

Milli Gazete'de yer alan habere göre, Memurların ve memur emeklilerinin %15 zamma ilave edilecek enflasyon farkı da tahmini olarak %31.69 olacak. Buna göre memurların ve memur emeklilerinin Ocak ayı zam oranı %51.44 olacak.

Birleşik Kamu-İş Açıkladı: Yoksulluk Sınırı 58 Bini Geçti, Açlık Sınırı Asgari Ücreti Geride Bıraktı Birleşik Kamu-İş Açıkladı: Yoksulluk Sınırı 58 Bini Geçti, Açlık Sınırı Asgari Ücreti Geride Bıraktı