Düşünce nedir? Düşünce kişinin kendi bilgi ve birikiminin yardımı ile dış dünyadan gelen etkilere geri bildirim olarak görüşünü bildirmektir. Düşüncenin kelime kökü düş dür.

İnsanlar en çok çöktüğünde, düştüğünde daha çok düşünürler.  Düşüncenin en çok üretimi kişinin çaresiz kaldığında oluşur.  Kişinin bulunduğu ruh hali düşüncenin yapısını belirler. Sağlıklı bir ruha sahip bireyler her zaman olumlu ve verimli düşünce üretimi hayatının en zor anlarını yeni fikirleri ile karanlık anlarını ışıklandırabilirler. Pozitif düşünceler kişinin can simidi gibidirler onlar ile deniz ne kadar fırtınalar ile boğuşsada aldırmadan sahili selamete çıkabilirler. Onlar bilirler ki;  gecenin içinde hep bir gündüz saklı...

Pozitif bir ruh pozitif düşüncelerin izdüşümüdür.  Kişinin yaşamının kaliteli oluşu olumlu düşüncelerine bağlıdır. Sağlıklı bir vücut sağlıklı düşüncelerin sayesinde sağlığını korur. Düşüncelerimiz dünyamıza o  etki eder ki dünyamızı cennete de cehennemede çeviren bizim düşüncelerimizin niteliğidir. Mevlana hazretlerinin bu sözü kulaklara küpe niteliğinde!

‘’Sen düşünceden ibaretsin, gül düşünür gülistan olursun diken düşünür dikenlik olursun"...

Düşünceler cansuyu gibidirler . Toplumsal sorumluluk alan düşünürler kıymetli fikirlerinin  aktarımı ile bir toplumu yeniden inşa edebilirler. Gülistan inşa etmek ve dikenlik inşa etmekte düşünce ile mümkündür. Düşünceler dev güçlere sahiptirler. İnsan kaderini kendi düşünce sistemi ile belirler.

Düşünce sistemi karışık bireylerin dünyaları da karışıktır. Beyin tarla gibidir ne verirsen onu tekrar bize onu geri verir. Olumsuz düşünce yapısı olumsuz bir yaşam ve dünyanın plan ve projesidir.  Beynin atölyesinde işleme giren olumsuz bilgiler olumsuz çıktıları bize geri sunarlar. 


Düşünceler  hayatın pusulası gibidirler. Yönümüz onlar sayesinde belli olur.  Olumlu olanlar olumlu yönde olumsuz olanlar ise olumsuz yönde ilerleyip dururlar.  Hayatının  tıkanması yol alaması kişinin tamamen düşünce sistemi ile alakalıdır.  Düşünce dizaynı ile yeniden hayat güzelleşebilir.

Kutsal kitabımız bizlere daima ısrarla düşünme ve tefekkürü emreder. Tefekkür düşüncenin daha pozitif ve verimli olmasını sağlar.  Çünkü tefekkür Yaradan ile bağlantıya girip ruhumuza olumlu düşüncelerin akmasını sağlar. Düşünce güzelliğinin kaynağı aslında tefekkürdür...

Düşlerin gerçek olmasındada düşüncelerin önemli yeri vardır.  Kişi hedefini belirler yöndede hayalerine kavuşma düşüncesi ile  rüzgar etkisi yaratıp hayallerine kavuşabilir.



Sonuç olarak diyebiliriz ki; dünyamız  düşüncemizlerimizin aynasıdır . Düşüncemizi güzelleştirmek dünyamızı güzelleştirmektir.....

Sevgiler...

Aslı Soylu