İLMİN IŞIĞINDA İNSAN


Bilgi beyine girdiği zaman beyinde nöronlar işlemeye başlar. İşlemeye başlayan nöron diğer nöronu uyandırır. Uyanmaya başlayan nöronlar beynin kullanılmayan bölümlerinde de harekete sebep olur. Böylece beyinde kan akışı hızlanıp daha iyi perfonmasda çalışır. Tek insanda olan sorgulama kabiliyeti yavaş yavaş çalışmaya başlar insan olma özelliğini kazanmış olur. Güdülme, sömürülme, adaletsiz yönetime başkaldırır. Kısacası ilim okuyana mürşit olur yol gösterir Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi ! 

İlim Hz Ali efendimizin sembolü olmuştur. Sevgili peygamberimiz hz. Muhammed ben Ali'yim , Ali'de ben'dir demiştir. Yani Ali kapısından girmeden ( İlim kapısından) girmeden Peygamber efendimizin şefaatine yani müslüman olma şerefine nail olamayız! 

İnsanca yaşamak ve insanca muamele görmek için bilincinin yükselmesi gerekir. Batı toplumlarının refahı onların yüksek bilincinin yansıması doğu toplumlarının fakirliği ve çilesi okumadan uzak kalmasıdır. Sadece körü körüne yaşayıp okumadan çalışanlar Materyalist şeytani sistemin kölesi olur. O yüzden devamlı moda adı altında, çeşitli kolaylıklar ve avantajlar ile kişileri köleleştirip okumadan men ederler.

 Müslüman uyanık olmalı bu oyunu bozmalı içindeki içindeki insan-ı kamili keşfedip...

Rızık temin altındadır Allah tarafından sende imanını kurtarmaya bak!

Hayırlı haftalar diliyorum...

Aslı SOYLU