Ağır ekonomik krizde vatandaşın kredi kartı harcamalarında market patlaması yaşandı. Artık limite dayanan kredi kartları da hayatı idame ettirmede çare olmayacak.

Korkunç tablo Bankalararası Kart Merkezi'nin verilerine göre ortaya çıktı: en fazla kart harcama sadece eylül ayında 113 milyar TL ile market ve AVM’lerde yapıldı.

Tüm Personele Bir Yılda 4.5 Milyar TL Tüm Personele Bir Yılda 4.5 Milyar TL

ASGARİ ÜCRETLİNİN BÜTÇESİ 2 AY GERİDEN GELİYOR

CHP Bolu Milletvekili ve Meclis Sanayi ve Ticaret Komisyonu Üyesi Türker Ateş, yoksul kesiminin kredi kartlarının limite dayandığını ve asgari ücretlinin bütçesinin 2 ay geriden geldiğini söyledi. Sözcü’de yer alan habere göre, “Kredi kartları limite dayandı. Artan borçlar da faiz yükü nedeniyle alarm vermeye başladı” diyen Ateş, Bankalararası Kart Merkezi'nin verilerini referans göstererek şunları aktardı:

“Eylül ayında en fazla kredi kartı harcaması market ve AVM'lerde yapıldı, bu kapsamda vatandaşlar 263 milyon kez toplam 113 milyar liralık kart kullanımı gerçekleştirdi. Yemek harcamaları için 106 milyon kez toplam 32 milyar liralık ve çeşitli gıda alımı için 88 milyon kez toplam 45 milyar liralık kredi kartı kullanımı yapıldı. Eylülde toplam kredi kartı İşlem  adedi 780 milyon ve tutarı da 676 milyar lira oldu.”

Kaynak: Milli Gazete / Zeynelabidin Budak