SAYIN MEB

BAŞIM DİK, ALNIM AÇIK

BALIKESİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE TALİBİM

Hayatım boyunca kimsenin hakkına ve hukukuna yönelik dolaylı veya doğrudan hiç girişimim olmamıştır. 

20 yıllık öğretmen olarak, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devletimizin çeşitli okullarında, hemen hemen bine yakın meslektaşım ile görev yaptım, hiçbir meslektaşımın hakkına ve hukuk alanına, herhangi bir kul hakkına sebebiyet verecek doğrudan veya dolaylı yoldan, art niyet düşünerek hiçbir girişimim olmamıştır.

TEK HEDEFİM: BİLİM

Hayat felsefem; meslektaşlarımın başarıları ile uğraşmak değil, onların başarılarını kıskanmak, hasetlik ve fesatlık yapmak değil, kendi şahsımı ilimin ve bilimin ışığında geliştirmek olmuştur. 

Kimsenin yoluna taş, takoz koymakla vaktimi boşa harcamadım. 

Tabii ki meyve veren ağaç taşlanır. 

Kişilerin başarıları ile uğraşan çok olmuştur, varsın olsun. 

“Su akar, yolunu bulur”. Onların da huyu, başarıdan anladıkları, başkalarını engellemek. 

Ne yapacaksın, herkes kapasitesi dahilinde hareket eder.

BAŞÖĞRETMENLİK HAKKIM VE EŞİTLİK İLKESİ

2011 yılında doktoramı tamamlamış, 12 yıldır da doktoralı bir öğretmen olarak görevimi başarılı şekilde yapmaya ve her gün kendimi bilimsel olarak güncellemeye ve başarılarıma daha da başarı katmak ve öğrencilerime alanımda daha da faydalı olabilmek için çalışıyorum. 

Bundan dolayı çok mutluyum, çok şükür.

Sayın MEB; benimle aynı yıl doktora mezunu olan, hatta benden sonraki yıllarda doktora mezunu olan kişiler şu an başöğretmenlik haklarını almış olduğu halde, halen benim başöğretmen olamamış olmam… 

İşleyiş içinde çelişki anlamına gelmez mi?

Hak ve hukuk, eşit şartlarda herkese vardır. 

Anayasanın eşitlik ilkesi ortada iken; hatta bu konuda hakkımı aramak için mahkemeye gitmiş olmama rağmen, halen başöğretmenlik hakkımı alamamış olmam, kurum içinde haksızlık ve adaletsizlik anlamına gelmiyor mu? 

Eşit öğrenim durumuna, eşit hak anlayışı çerçevesinde hakkaniyet gözetilerek başöğretmenlik düzenlemesinin yeniden gözden geçirilmesi ve benim gibi hak kaybı yaşayanların haklarının iade edilmesi gerekmez mi?

EKYS = EK DERS CEZA SİSTEMİ

Bilim ve sanat merkezinde görev yapan kadrolu bir öğretmen olarak iki yıl önce yöneticilik sınavlarına girmiş olmamdan dolayı, müdür beyler tarafından zamanlaması çok manidar bir şekilde alelacele elimden ek derslerim alındı.

“Ek derslerimi geri istiyorum” diyip dilekçe verdiğimde de sözlü beyan ettikleri gerekçenin arkasında durulmadı. 

Sözlü olarak beyanları ile çelişkili, alakasız ve konunun çok dışında yazılı cevaplar vererek ek derslerimi geri vermediler. 

Geçen yılım böyle geçti ne yazık ki…

Geçen yıl da, sene başında verilen ders programı ile, adeta maaş karşılığı ders saatimi dolduramayacak şekilde ders yükümü azalttılar.