KALİTELİ BİR YAŞAM

Peygamberimizin “ İnsanların hayırlısı, insanlara faydası dokunandır. ” ve “ Ne mutlu o insana ki, yaptığı işi en iyi yapar.” Buyurmuştur. 

Bir insan hayatı boyunca kaliteli bir yaşam sürmek ister. Bizler kalite derken nelerden bahsediyoruz. Bu konuda çok farklı düşüncelerimiz vardır.

Herkesin kalite standardı belki farklıdır ama gerçek olan tek bir şey var ki o da yaşamak için yemek, yemek için de kazanmak lazımdır.

Bir zamanlar kazanmanın kolay olduğunu büyüklerimizden duyarız. Büyüklerimiz yine insanların elindeki ile doymaya çalıştığını ve paylaşmayı sevdiğini anlatır dururlar. .

Herkes tarlasını ekip biçer doyacak kadar bir şeyler kazanır ve az olsa bile paylaşmayı bilirdi.

Şuan her şey başkasının elinde. Kazanmak için başkasının seni işe alması ve iyi bir maaş vermesi gerekir.

Sadece büyük şehirlerde değil, küçük büyük artık her yerde bu böyle. 

Topraklarımızın kıymetini bilmedik, üstelik kendi patronluğumuzunda kıymetini bilemedik.

Savaşan bir ülkeden gelen buğdaya sevinir olduk.

Yine savaş halindeki bir ülkeden gelen ürünlere sevinir olduk.

Hâlbuki bizim ülkemiz buğday, arpa konusunda yeteri kadar bereketli bir ülke. İnsanlarımız mı tembel oldu, yoksa ekip biçmeye başka bir engel mi var bilemiyorum ama hayatı kaliteli yaşamak yerine patronlara daha fazla kazandırmanın derdine düştüğümüz kesin.

Çok söze gerek yok aslında kazanırken kazandırmaya, yaşarken yaşatmaya geçmiş bir toplum olmaktan çıkıp kaliteli ve hak olan bir hayatı yaşayabilmek duası ile.

SELAMETTE OLUN SEAMETLE KALIN

SABRİYE TÜRKMEN KAYA