Gazze’de soykırıma varan katliamlarına dünyanın gözü önünde devam eden İsrail insanlık dışı bir uygulamaya daha imza attı. Guantanamo hapishanesindeki işkenceleri aratmayan görüntülerde İsrail ordusunun, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahya'da onlarca erkek, iç çamaşırlarına kadar soyulmuş, gözleri ve elleri bağlanmış halde görüntülendi. Aralarında çok sayıda sivillerin bulunduğu bu kişiler, bir diğer karede de çıplak şekilde bir askeri bir kargo aracına bindiriliyor.

İsrail insanlık dışı uygulama ile erkekleri soyup gözlerini bağladı
Filistinlilere Guantanamo zulmü

Gazze’de soykırıma varan katliamlarına dünyanın gözü önünde devam eden İsrail insanlık dışı bir uygulamaya daha imza attı. Guantanamo hapishanesindeki işkenceleri aratmayan görüntülerde İsrail ordusunun, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahya'da onlarca Filistinli erkeği soyup elleri ve gözleri bağlı şekilde yere oturttuğu görüldü. İnfial yaratan görüntülerde bu kişilerin arasında çok sayıda sivil ve en az bir gazeteci var.

Gazze'de 7 Ekim'deki Hamas saldırılarının ardından çoğu kadın ve çocuk 17 bine yakın Filistinliyi öldüren İsrail insanlık dışı uygulamalarına bir yenisini daha ekledi. Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahya'da onlarca erkek, iç çamaşırlarına kadar soyulmuş, gözleri ve elleri bağlanmış halde görüntülendi. Aralarında çok sayıda sivillerin bulunduğu bu kişiler, bir diğer karede de çıplak şekilde bir askeri bir kargo aracına bindiriliyor.

‘HAMAS ÜYESİ OLMAYABİLİRLER’

Times of Israel gazetesinin muhabiri Emanuel Fabian, fotoğrafları "Gazze'den gelen görüntüler İsrail askerlerinin onlarca Filistinli erkeği gözaltına aldığını gösteriyor. Hamas üyesi olup olmadıkları belli değil" diyerek paylaştı.

‘Para Aduma’ Nedir... İsrail Neye Hazırlanıyor... Altından Tapınak Çıktı, Kızıl Düve ve Kızıl İnekler, Kutsal Savaş ‘Para Aduma’ Nedir... İsrail Neye Hazırlanıyor... Altından Tapınak Çıktı, Kızıl Düve ve Kızıl İnekler, Kutsal Savaş

Görüntüleri haberleştiren CNN International, bu kişilerin arasında herhangi bir silahlı örgütle hiçbir ilişkisi bulunmayan sivillerin bulunduğunu, en az birinin gazeteci olduğunu yazdı. CNN'in aktardığına göre, el Arabi el Cedid gazetesinden dün yapılan açıklamada, söz konusu kişiler arasında muhabirleri Diaa Al-Kahlot ile bazı aile üyelerinin bulunduğu belirtildi.

Gazete "İşgalci, Gazzelileri kasten giysilerini çıkarmaya zorladı, onları aradı ve bilinmeyen bir yere götürmeden önce aşağılamaya tabi tuttu" ifadelerini kullandı. El Arabi el Cedid gazetesinin yayın yönetmeni Hussam Kanafani, Al-Kahlot ve ailesinden hâlâ haber alamadıklarını belirterek, uluslararası insan hakları kuruluşları ile temasa geçeceklerini söyledi.

'İSRAİL, BÜTÜN ERKEKLERİN DIŞARI ÇIKMASINI İSTEDİ'

CNN, fotoğraflardaki erkeklerden biri olan Hani al-Madhoun'un ABD'de yaşayan bir akrabası ile de görüştü. Bu kişi, fotoğraflar ve videolarda Hamas'la ilgisi olmayan bir kuzeni ile kardeşini gördüğünü belirterek, "İsrail güçleri sokağa gelip bütün erkeklerin dışarı çıkmasını istedi, hepsi buna uydu. Bulundukları ev, iki evimiz yıkıldıktan sonra sığındıkları yerdi" dedi.

İsviçre merkezli Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Örgütü ise İsrail askerlerinin bölgede yerinden olmuş doktorlar, akademisyenler ve gazetecilerin sığındığı yerlere rastgele baskınlar düzenleyip ayrım gözetmeksizin gözaltı kararları aldığını duyurdu.

ORDU SÖZCÜSÜNDEN ‘AYRIM GÖZETİLMEDİ’ İTİRAFI

İsrail medyası ise söz konusu fotoğrafları "onlarca Hamas üyesinin teslim olması" olarak sundu. Ordu sözcüsü Daniel Hagari, dün akşam düzenlediği basın toplantısında gelen soruya, "Ordunun kara manevralarında çok sayıda kişiyi, Hamas teröristini yakaladığı görüntüleri gördük" yanıtını verdi. Hagari, Gazze'nin kuzeyinde kalan Hamas üyelerinin "zamanla ortaya çıktığını" ileri sürerek, "Kimin Hamas'la bağı olduğunu, kimin olmadığını soruşturup kontrol ediyoruz. Hepsini gözaltına alıyoruz ve sorguluyoruz. İşimiz bitene kadar bu kalelerin her birini ortadan kaldırmaya devam edeceğiz" itirafında bulundu.

Kaynak: Karar