Rabbim, imtihanı bu kadar ağır kulların var iken, çektiğim bütün oflarımı ne olur.  

Sen şükürden say.

Bazen, hatta çoğu kez öyle imtihanlara denk geliyorum ki, "Allah'ım ben çekeyim, o imtihanları ben yaşayayım, ben o yükü kaldırayım yeter ki onların acısını al, acılarını dindir." diyorum.

Açık kendi arkadaşlarıma denk geleyim dua ediyorum, çok üzülüyorum, yargılamak o kadar basit ki, ne oldum değil ne olacağım demeli insan.

Ne malum o yargılanan Allah'ın en sevdiği kulu olmayacağı.?

Alkol kullananı olsun, küfür edeni olsun, Mevlâ'yı unutanı olsun, dini şakaya vuran olsun, ne kızıyorum, ne de kıyabiliyorum, sadece üzülüyorum.

"Allah'ım Sen'i bilseler, farkında olsalar hiç bunları yaparlar mıydı?

Mevlâ'm sen gözlerindeki, gönüllerindeki dünya perdesini kaldır, hakikati göster, farkına vardır, asıl Aşk, Sevda, Derman olan Sen'i onların gönüllerine tattır.

Tattır ki Sen lezzetinden çıkamasınlar, onları Sen'den mahrum etme ne olur Allah'ım." der dururum.

O kadar üzülüyorum ki "Allah'ım o ateşte nasıl dayanacaklar?" diyorum.

Allah'ım farkında vardır ne olur Rabbim, şu dünya perdesini gözlerimizden de, gönüllerimizden çıkar at, asıl hakikat olan Sen'i görmeyi, bulmayı hissetmeyi son nefesimize kadar nasip eyle.

Allah'ım, Sen'den gelen her şey, herkes; başım, gözüm, gönlüm üstüne. Mevlâ'm, beni, sevdiklerimi, seni sevenleri, tüm ümmeti her dem Sen'inle ve Sana yakın edecek imtihanlar ile hemhâl eyle, Sen'den uzak edecek imtihanlar ile de hiç karşılaştırma Rabbim.

Doğru ve hayırlı olan duaları ise gönlümüze ilham eyle, eyle ki, tesir eylesin ettiğimiz dualar, kurban olduğum Allah'ım.

Çok üzülüyorum Allah'ım çok, Sen'den, Sen'siz yaşayan kardeşlerimi gördükçe gözyaşlarımı tutamıyorum Mevlâ'm.

Hele ki Çarşamba gününden beri şahit olduğum şeyler hiç çıkmıyor aklımdan Rabbim, ne aklımdan kalbimden çıkıyor, ne de gözyaşlarım diniyor.

Onlar anlattıkça gönlüm daraldı, çokça üzüldüm duydukça, daha sonra Yasin Pişgin Hoca'nın sohbeti geldi aklıma, efendimiz sallAllah'u aleyhi ve sellem okunan ayetleri duydukça ümmeti için gözyaşlarını tutamadığını söylüyordu, peki ya biz açıp okuyup manası nedir diye bakıyor muyuz?

Ah ah, ne çok eksiğiz, ne çok uzağız, ne çok karanlık kuyuda kapkaranlık kalmışız; aklen, ruhen, kalben... "Rabbim ne olur bulsunlar Sen'i" dedim durdum.

Eve geldiğimde ise sarıldım seccademe, gözyaşlarımı tutamadım, istemsizce süzüldüler o halde başladım yüreğime iyi gelen Rabbimden dua istemeye, "Allah’ım ne olur Sen'i hayırlısıyla öğrenmeyi nasip eyle, azim ve gayret ver, ver ki, Sen'i tüm ümmete tanıtabileyim, tanıtayım ki, o karanlık kuyudan kurtarayım, aydınlığa çıkarayım onları, hayırlısıyla iznin ve rızan ile Allah'ım" dedim durdum.

Dua dahi nasip işi, Allah’ım tüm ümmete dua etmem için bana dua etmeyi son nefesime kadar nasip eyle. ümmeti kullarını Sen'inle hemhâl eyle Rabbim, eyle ki şeytanın kemiklerini kıralım Allah'ım ne olur.

Sen hepsini hidayete erdir Allah'ım. Şahit oldukça, gördükçe "yaşadığım imtihanlar ne ki?" diyorum. "Rabbin seni bırakmamış, lakin kardeşlerin Rabbini çoktan bırakmış" diye diye gözyaşlarımı tutamıyorum Allah'ım.

Ne olur Rabbim Sana tutunmaları/tutunmamız için çok güzel, hayırlı vesileler yarat Allah'ım ne olur. Şeytana mağlup değil, galip gelelim Ne az şükrediyoruz, Allah'ım ne olur ümmete Sen'i anlatmak, Sen'i tanıtmak için ilim ihsan eyle ve beni Sen'i anlatmam için, vesile tahin eyle.

(Tam bir yürek acısı yaşıyorum veya tatsız bir durum yaşıyorum canım yanıyor, "Rabbim" diyorum başlıyorum O'na anlatmaya, canımın yandığını söylüyorum tam O'nunla konuşmaya başlıyorum ki, hemen aklıma Rabbimden uzak kalmış kardeşlerim geliyor, ne o tatsız durum, ne de o yürek acısı kalıyor.

Allah'ım bizi bize bırakma ne olur. Bizden vazgeçme.

En ağır imtihanlarda dahi Sen'i bulmayı nasip eyle.Bizleri efendimiz sallAllah'u aleyhi ve sellem hatrı hürmetine koru.

Efendimiz sallAllah'u aleyhi ve sellem onca gözyaşı döktü bizler için, kurban olduğumuz o inci gibi gözyaşlarının hatrı hürmetine hakkıyla layıkıyla Sana kul olmayı nasip eyle Allah'ım, Sana ve efendimiz sallAllah'u aleyhi ve selleme bizi mahcup etme Allah'ım.

Vesveselere, nefsimize yenik düşürme, galip gelip alt etmeyi nasip eyle hayırlısıyla Allah'ım.)