Kudüs Ağlıyor

"Bir tweet atmakla, bir paylaşım yapmakla olmaz!" diyorlar.

Tik tok Filistin'i destekleyen 500 binden fazla paylaşımı sildiğini söyledi.

AB'nin baş dijital yetkilisi Breton bütün sosyal medya platformlarına 24 saat içinde süre verdi, Filistin haberlerini daha sıkı tedbir almaları için. Demek ki oluyor.

"Meydanlara çıkıp bağırmakla olmaz onların da çok umurundaydı!" diyorlar. Avrupa'da insanların meydanlara çıkmasına izin verilmiyor.

Çıkanlar tutuklanıyor,tartaklanıyor. Geçen yıllarda sarı yeleklilerin Fransa'da neler yaptığını gördük hepimiz.

Demek ki oluyor. "Senin üç kuruşun ile olmaz, kermesin işe yaramaz hem gönderdiğin yer sağlam mı bakalım!" diyorlar.

Üç beş kuruşun felaketlerde nasıl birleşip demir yumruğa dönüştüğünü defalarca gördük.

Bunu en iyi bilen bizleriz. Demek ki o da oluyor. Olmayan; sizin insanlığınız,sizin enerji emiciliğiniz,sizin öğrenilmiş çaresizliğiniz.

Olmayan şey sizin içinizdeki o kötü.

Çocuklara acımayan o yüreğiniz, dağlanmayan o kalbiniz. İnsan bedenine karkas et muamelesi yapan o vicdanınız. Herkes kendi kişisel hikyesinin kahramanı.

Kendi hayatına güzel başlıklar atıyor. Belki de tam da dediğiniz gibi "olmaz!" varsın olmasın. Biz bu hayatı oldurmaya çalışmaya iman etmedik ki.

Biz sadece geçip gitmeye giderken bir hoş seda bırakabilmeye iman ettik. Ama lütfen siz de bir şeyler yapmak isteyen insanların yakasından düşün.

Bizim elini cebine atacaklara da, elini yumruk yapacaklara da, hıçkırık sesi çıkmasın diye sokakta elini ağzına sokup hüngür hüngür ağlayacaklara da, ellerini kaldırıp dua dua yalvaracaklara da , salavat zincirlerine de, hatimlere de, konuşanlara da, beddua beddua içine doğru susanlara da çok ihtiyacımız var.

Amasız fakatsız lakinsiz... Güzel yüreklere ihtiyacımız var.

Eli kalem tutan bu davayı yazsın, Hitabeti güçlü olan bu davayı konuşsun! Herkes bir şey yapsın ama sakın sessiz kalmasın..!

Çünkü sessizlik öldürür.' Şüphe yok ki, zalimler kurtuluşa eremezler.

Enam | 21 Dünya 🌎 sagır olsada zalime, zafer islamın olacak