İsrail'in adım adım Gazze'yi yok edişinde 29. güne girildi. Özellikle sivilleri hedef alan İsrail, vatandaşlarına uyarıda bulundu. Yapılan uyarıda İsrail vatandaşlarının ülkelerinden ayrılmamaları gerektiği söylendi. Bununla birlikte yurt dışında olan vatandaşlara yönelikse Yahudi ve İsrail kimliklerini saklamaları ifade edildi.

İsrail-Filistin arasındaki çatışmalarda 29. güne girilirken, İsrail Gazze'deki sivilleri hedef almaya devam ediyor. Çeşitli dünya ülkelerinden tepki toplayan İsrail'in Başbakanlığı Ulusal Güvenlik Merkezi ve İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan ortan bir yazılı açıklama yapılırken İsrail vatandaşlarına da bir uyarı gerçekleştirildi.

Yapılan uyarıda 7 Ekim'den bu yana İsrail’in Gazze’deki orantısız güç kullanımı sebebiyle, "İsraillilere ve Yahudilere yönelik şiddet olaylarının ve antisemitizmin dünya genelinde arttığı" ifade edilen açıklamada, İsraillilerden seyahatleri sırasında önlemlerini artırmaları gerektiği dile getirildi.

'YAHUDİ SEMBOLLERİNİ AÇIKÇA GÖSTERMEYİN'

Gerçekleştirilen açıklamada, "seyahat uyarısı olmayan ülkelerde bile seçilen destinasyonda İsrail'e yönelik protestoların ve şiddet gösterilerinin var olup olmadığının doğrulanması" için çağrıda bulunarak, "bu olayların, seyahat uyarısı olmayan ülkeler dahil dünyanın birçok ülkesinde gerçekleştiği"ne dikkat çekildi.

“Gösteri ve protestolardan uzak durulması, tetikte olunması ve etrafta olup bitenlere dikkat edilmesi" tavsiye edilen açıklamada, İsraillilerden, "İsrail ve Yahudi sembollerini açıkça göstermekten kaçınmaları" istendi.

"Ulusal Güvenlik Merkezi, bu günlerde yurt dışına seyahat etme zorunluluğunun gözden geçirilmesi çağrısında bulunuyor." ifadelerine yer verilen açıklamada, "Arap ülkeleri, Orta Doğu, Kuzey Kafkasya ve İran'a komşu ülkeler başta olmak üzere seyahat uyarısı olan ülkelere seyahatin ertelenmesi" tavsiye edildi.

İsrail’den Gazetecilere 105 ‘Suç ve İhlal’ Saldırısı: Gazze’de Öldürülen Gazeteci Sayısı 140’a Yükseldi İsrail’den Gazetecilere 105 ‘Suç ve İhlal’ Saldırısı: Gazze’de Öldürülen Gazeteci Sayısı 140’a Yükseldi

Kaynak: Karar