Kamuoyu arasında ‘Fatih Terim Fonu' olarak da adlandırılan ‘saadet zinciri’nde skandalların ardı arkası kesilmiyor. Milyonlarca dolarlık vurgunda saadet zincirini kuran Seçil Erzan’ın bütün işlemi tek başına bankanın bilgisi olmadan gerçekleştirdiği iddia edilmişti. Ancak mağdurlardan Selçuk İnan'ın avukatı tarafından paylaşılan belgede sadece Erzan'ın değil Selçuk İnan ile birlikte hala bankada çalışan ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı olan operasyon müdürü Asiye Öztürk'ün de imzası var.

Ünlü teknik adam Fatih Terim’in adını kullanarak milyonlarca dolar dolandırıcılık yaptığı iddia edilen İstanbul Levent'te bulunan Denizbank'ın Şube Müdürü olan Seçil Erzan’ın 226 yıl hapsi isteniyor. 29 kişiyi dolandıran Erzan'ın, 1 milyar 260 milyon dolar vurgun yaptığı öne sürülüyor. Saadet zinciri skandalında onlarca soru da yanıt bekliyor. Milyon dolarların tutuklu banka müdürü Seçil Erzan'a sistem üzerinden değil elden vermesi 'Bilinçli bir kayıt dışı faaliyete' işaret etti. 40 milyon doları aşkın meblağın akıbetini ortaya dökecek trafiğin deşifre edilmesi gerektiği belirtildi.

Skandalda önce ‘Seçil Erzan’a para vermedim’ diyen Fatih Terim'in adı Erzan’ın evinde çıkan borç alacak ve verecek belgelerinde ortaya çıkmıştı. Terim’in Erzan’a 700 bin dolar verdiği ve karşılığında 1.5 milyon dolar aldığı belgelerde görülmüştü. Skandalda adı geçen diğer isimlerin de ‘Terim Fonu’na ne kadar koydukları ve karşılığında ne kadar aldıkları da yine belgelerde kalem kalem tespit edilmişti.

bmdaq0-9qks9zpb3rqq7ag.webpSeçil Erzan

MİLYON DOLARLAR A4 KAĞIDINA YAZILMIŞ

Türkiye'nin konuştuğu fon vurgununun parçalarından eski futbolcu Selçuk İnan'ın, verdiği 10 milyon dolara karşılık antetli bile olmayan kağıt aldığı, Emre Çolak'ın ise sadece el yazısı olan bir kağıt karşılığı parayı teslim ettiği öğrenildi. Selçuk İnan'ın verdiği 10 milyon dolara karşılık antetli bile olmayan kağıt aldığını, Emre Çolak'ın ise sadece el yazısıyla not aldığını aktardı. İki futbolcunun da savcıya bu kağıtları verdiği belirtildi. Konuyu gazeteci Timur Soykan fotoğraflarla yazmıştı.

İnan'ın avukatı olan Rezan Epözdemir de işlemlerin sadece A4 kağıdına kararlanarak yapılmadığını gösteren bankanın resmi antetli belgesinin de olduğunu söyledi ve belgeyi paylaştı. Epözdemir, Soykan'a cevap mahiyetindeki paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

f-9ueu3w4aa1s-t.jpegAvukat Rezan Epözdemir'in paylaştığı belge

'BANKANIN OPERASYON MÜDÜRÜ DE İŞİN İÇİNDEYMİŞ'

“Timur bey, sizinle tanışmıyoruz, daha önce de hiç karşılaşmadık, bu nedenle tweetinize ilişkin buradan kısa bir açıklama yapılması gerekiyor. Ben alabildiğince basın özgürlüğünü ve ifade özgürlüğünü savunan bir hukukçuyum. Fakat müvekkil Selçuk İnan'a ilişkin size verilen belge ne yazık ki doğru değil. Size müvekkil bakımından soruşturma dosyasındaki dayanak belgeyi sunuyorum. Zannediyorum size bankayı hukuki sorumluluktan kurtarmak için yanlış belge vermişler. Bu belgeyi incelerseniz; belgede Denizbank kaşesi var, Seçil Erzan'ın ve halihazırda Denizbank'ta çalışmaya devam eden ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı olan operasyon müdürü olan Asiye Öztürk'ün imzası var, aynı zamanda Selçuk İnan'ın da imzası var. Bu süreçte kamuoyunun doğru bilgilenmesi için ilgili belgeyi sunuyorum.”

'RESMİ BELGE PARALAR TESLİM ALINDIKTAN 6 AY SONRA VERİLMİŞ'

Soykan ise Epözdemir'in paylaşımı sonrası belgenin paraları teslim edildiği zaman verilmediğini bunun daha sonraki bir işlem için hazırladığını söyledi. Soykan X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Rezan Bey, paylaştığınız Denizbank antetli belge, Selçuk İnan’ın toplam 3 milyon 685 bin doları teslim etmesinden 6 ay sonra verilmiş. Yani müvekkiliniz paraları teslim ederken alınmış bir evrak değil. Fahiş faizlerin vadesinin gelip üzerinden aylar geçtikten sonra verilmiş.

Denizbank antetli bu kağıt, 27 Mart 2023 tarihli. Oysa siz suç duyurusunda Selçuk İnan’ın 20.09.2022’de 500 bin dolar, 28.09.2022’de 300 bin dolar, 29.09.2022’de 1 milyon 300 bin dolar, 05.10.2022’de 1 milyon 100 bin dolar, 06.10.2022’de 485 bin doları Seçil Erzan’a teslim ettiğini belirtiyorsunuz. Paralar teslim edilirken alınmış bir dekont olsa eminim suç duyurunuza eklerdiniz. Zaten benim haberim para teslim edilirken alınan kağıtlarla ilgili.

'BANKA BUNA İZİN VERMEMELİYDİ'

Üstelik bana bankanın verdiğini iddia ettiğiniz kağıtları sizin suç duyurunuzdan aldım. Yani savcılığa delil olarak siz sundunuz. Bu paralar verilirken dekont yerine bu kağıtların alınmasının müvekkillerinizin işlemi hakkında şüpheler yarattığı konusu aşikar sanırım.

Karar'da yer alan habere göre, Denizbank avukatlarının iddiasına göre; paylaştığınız Denizbank antetli evrak, Seçil Erzan tarafından sahte olarak düzenlenmiş. Tabii ki bu konuda bankanın iddialarını da doğru kabul edemeyiz. Benim naçizane kanaatim; Selçuk İnan'ın söylediği gibi paralar bankada, bankanın şube müdürüne teslim edildiyse Denizbank'ın sorumlu olduğu yönünde. Hatta Seçil Erzan, banka yönetiminden habersiz bu vurgunu yapmış olsa bile banka sistemi buna izin verdiği için sorumlu. Ama diğer müvekkiliniz Emrah Çolak paraları banka içinde ama Ali isimli birine çantayla teslim ediyor. Bu tür eylemler kesinlikle şüphe doğuruyor.”

Cumhur İttifakı: Açılım Beklentisi Krizi Alevlendirdi Cumhur İttifakı: Açılım Beklentisi Krizi Alevlendirdi

ResimResimResim