MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, son günlerde 'Fatih Terim Fonu' olarak gündeme gelen dolandırıcılık davasına tepki göstererek "Toplumsal arınma, siyasi aklanma artık ertelenemez" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli, son günlerde 'Fatih Terim Fonu' olarak gündeme bomba gibi düşen birçok futbolcunun da yer aldığı dolandırıcılık olaylarına tepki göstererek "Faiz geliri elde etmek için tertip edilmiş fon ve finans oyunları, milyon dolarlarını bu fonlarına bağlayan tanınmış simalar, bunlara çanak tutan sahtekar bankacılar, saçlarına dolardan bukleler yapan soytarılar, milletimizde haklı öfkeye neden olmaktadır" dedi.

BAHÇELİ GÜNDEME DEĞİNDİ

Bahçeli'nin grup toplantısındaki açıklamarından satır başları şöyle:

"Huzurlu ve güvenli liman arayanlara tek çare, MHP ve Cumhur İttifakı'dır. Mahalli idarelere düşen zilleti kaldırmak için hazırlık yapıyoruz.

Milletimizi karanlığa çekmeye çalışanların ipliğini pazara çıkarmaya çalışıyoruz. Siyaset kofluğunu mahalli idarelerden atmak için yanıp tutuşuyoruz.

14-28 MAYIS'TAKİ BAŞARIMIZA YENİ BİR HALKA EKLEMEK İSTİYORUZ

14-28 Mayıs'taki başarımıza yeni bir halka eklemek istiyoruz. Merkezi yönetim ile yerel yönetim arasında denge ve uyum olsun istiyoruz.

1kapak-002.jpg

Hür bir irade ile devamlı çalışıyoruz. 14 Ekim'de Bursa'da başlattığımız bölge istişare toplantılarımızın sonuncusunu 26 Kasım Pazar günü 9 ilimizin katılımı ile Ankara'da yaptık. Milletimizden her insan ile görüştük.

'KÜRTLER DAHA AZ EŞİTTİR' TARTIŞMASI

Kürt kökenli kardeşlerimizin daha az eşit olduğunu söylemek hakikate alenen kastetmektir. Bu milletin bölünmez bütünlüğüne saldırıdır, suçtur. Kürt kökenli kardeşlerim eşit hak ve hukuka sahip vatandaşlarımızdır.

Hangi Kürt kardeşim, herhangi bir imkandan mahrum kalmıştır? Türkiye'de fırsat eşitliğini yok saymak mümkün müdür? Bir insanın etnik kökeni sebebiyle ikinci sınıf muamele görmesi tarihimizin hiçbir döneminde görülmeyen bir alçalma halidir.

Aziz milletimizin tüm değerler güzellikleri başımızın tacı kalbimizin tahtıdır. Kimseyi ayırmadık ayırmayacağız. Türk milleti onuruna düşkündür. Sözde sanatçının elini öpüp ardından onurum diyene hatırlatırım ki bizim onurumuz Türk milletidir. Bizim anlayışımıza göre herkes eşit bir Türkiye'dir.

Üniversitelerde Gazze Dersi: Üniversitelilerin Gazze Destanı Üniversitelerde Gazze Dersi: Üniversitelilerin Gazze Destanı

'DAHA AZ EŞİT OLDUĞUNU İDDİA ETMEK SUÇTUR'

CHP genel başkanının Türkiye'de herkes eşittir fakat daha az eşittir açıklaması bölücü güruhun yansımasıdır. Kürt kardeşlerimizin daha az eşit olduğunu iddia etmek suçtur. Kürt kökenli kardeşlerim eşit hakka sahip vatandaşlarımızdır bizim can beraberimizdir.

Fırsat eşitliğini yok saymak mümkün müdür. Vatandaşımıza her kapı açık değil midir? Vali, Başbakan, hatta cumhurbaşkanı olmadı mı? CHP'ye genel başkan olarak toplum önüne çıkmadı mı? Bir insanın etnik kökeni nedeniyle ikinci sınıf muamele görmesi tarihimizde olmayan alçalma halidir.

Kürt kökenli kardeşlerimiz istismar için gemi azıya almıştır. Kürt kökenli kardeşlerim siyasi üçkağıtçılara aldanmaz.

'CHP HEDEP'E DERHAL KATILMALARIDIR'

CHP genel başkanına tavsiyem ya HEDEP'i içlerine almaları ya da derhal HEDEP'e derhal katılmalarıdır. HEDEP demek CHP demektir. CHP ile PKK arasındaki teğet noktaları sayılamayacak kadar fazlalaşmıştır.

1kapak-003.jpg

Cumhur ittifakı İstanbul'da zilleti sallayıp indirecektir. Ankara'da Allah'ın izni ile son verecektir. CHP genel başkanı kulağını Kandil'e verdiği sürece hüsran ve hezimetten kurtulamayacak. Büyük siyasetçiler ne kötü tarihin ne de sinsi tezgahların esiri olur.

Milletimiz tuzak kuranların tuzaklarını başlarına geçirmesini bilecek siyasetçilere destek verecektir. Türk milleti cumhur ittifakında uzlaşacaktır. 125 günlük bir süre vardır. Çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız.

'MİLLİ VE İNSANI DEĞERLERİMİZ YIPRATILMAKTADIR'

Bu saldırı ve suikast mekaniği süslü kelimelerin baskı altına alınmış kavramların çarpıtılıp çirkefçe kullanımıyla icra edilmiştir. Bir teröristin insan haklarından evrensel hukuk ilkelerinden soysuz bir özgürlükten soyup soğana çevrilmiş bir demokrasiden bahsetmesi bal gibi kavramların ve kelimelerin infazıdır. Türkiye uzunca bir süredir böylesi bir tahakküm altındadır. Milli ve insanı değerlerimiz yıpratılmaktadır, siyaseti çıkarlarının tahkimi egolarının tahkimi olarak bir vasıta görenlerin demokrasi e siyasi kültürümüze verdiği zararlar korkunç boyutlara ulaşmaktadır.

Siyaset, insanın nasıl yaşayacağı, ailesini nasıl geçindireceği, nasıl yönetileceği gibi çağdaş talepler ve arayışlar üzerine şekillenmektedir. Bir siyasi parti olarak bizden beklenenlerden en önemlisi her soruna isabetli cevaplar üretmektir. Milletin sesine kulak vermeyip makam ihtirasının tutsağı olanlar siyasi partiden çok organize menfaat şebekesine dönüş yapabilmektedir. Namerde el avuç açanların, birbirinin kuyusunu kazanların, adı ne olursa olsun akıbetleri bellidir.

'ÇANAK TUTAN SAHTEKAR BANKACILAR'

Bir siyasetçinin özü sözüne kefil olmalıdır. Türk ve Türkiye Yüzyılı cebini ve cüzdanını haksız şekilde doldurmak için el ovuşturanların değil, faziletin ve muhabbetin ehli olan millet sevdalıları eliyle inşa edilecektir. Faiz geliri elde etmek için tertip edilmiş fon ve finans oyunları, milyon dolarlarını bu fonlarına bağlayan tanınmış simalar, bunlara çanak tutan sahtekar bankacılar, saçlarına dolardan bukleler yapan soytarılar, milletimizde haklı öfkeye neden olmaktadır. TikTok rezaleti ise salgın gibi yayılmaktadır. Toplumsal arınma, siyasi aklanma, ertelenemez yükümlülüğümüzdür.

Karar'da yer alan habere göre, Tiktok rezaleti ise salgın gibi yayılmaktadır! Siyasetin üzerine çöken taciz ve yolsuzluk iddiaları sancılı ilişkili ağlarını deşifre eden itiraflar, samimiyet ve sorumluluk anlayışıyla ifade etmeliyim ki yalnızca muhataplarına değil Türkiyemize de haddinden fazla zarar vermektedir.

CHP Genel Başkanı demiş ki ‘Ekrem Bey İstanbul’a mühürlü, ben cumhuriyet halk partisinin başarısına mühürlüyüm,’ biz o paslı mührü kazıyarak söküp atmayı da inşallah başaracağız.

Cumhur İttifakı, İstanbul’da zilleti sallayıp devirecektir. Ankara’da zilleti savurup indirecektir. Cumhur İttifakı, yerel yönetimlerdeki makus hale son verecektir."