Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, TBMM Genel Kurulu’nda “On İkinci Kalkınma Planı” görüşmelerinde kürsüye gelerek yaptığı değerlendirmede, Filistin için iktidarın söylemden öteye gitmeyen, icraata dönmeyen davranışlarını yerden yere vurdu. Çalışkan, “Yoksa Filistin’e sahip çıkmayı da 2053, 2071 içerisine mi bıraktınız?” diye sordu.

Filistin davasını 2053-2071’e mi bıraktınız?mask

TBMM Genel Kurulunda, 12. Kalkınma Planı'nın görüşmelerinde milletvekilleri grupları adına söz aldı. Genel Kurul’da bir konuşma yapan Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, iktidarın Gazze’de yaşanan katliamlara sadece sözlü tepki vermesinin yetersiz olduğunu belirterek, “Her sabah uyandığımızda yeni bir umutla ayağa kalkıyoruz, acaba diyoruz bugün Filistin’de yaşanan soykırıma katliama karşı en küçük bir adım atılır mı? Burada bizim iktidardan beklediğimiz, ne savaş gemisi göndermesi ne de savaş uçakları göndermesi. Beklediğimiz tek şey; desteğin kesilmesi. Ama maalesef ki hiçbir somut adım yok” diye konuştu.

“FİLİSTİN İMANİ MESELEMİZDİR”

“Biz Filistin’e duyarsız kalamayız” diyen Çalışkan, konuşmasına şöyle devam etti: “Filistin’e sahip çıkmak bizim imani görevimizdir, çünkü Kudüs ilk kıblemizdir. Filistin’e sahip çıkmak bizim insani görevimizdir, çünkü çocuklar katlediliyor. Filistin’e sahip çıkmak bizim milli görevimizdir, çünkü Filistin’in tapusu bizdedir. Çünkü Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) çerçevesinde hedef Türkiye’dir.”

NEYİ BEKLİYORSUNUZ?

Seçim öncesi, ‘biz kazanırsak Gazze’de havai fişekler patlayacak’ diye söylemler üretildiğini ancak bugün Gazze’ye bombaların yağdığını hatırlatan Çalışkan, “Bugün iktidar sahiplerine şunu sormaktan daha doğal bir şey yoktur. Acaba neyi bekliyorsunuz? Savaşın bitmesini mi, bitince masada mı yer alacaksınız? Kaç kişinin daha ölmesini bekliyorsunuz? Üçüncü dünya savaşının çıkmasını mı bekliyorsunuz? Hedef olan Türkiye’nin içine ateş düşmesini mi bekliyorsunuz?” dedi.

İsrail'le Ticaret Bir Haftadır Tam Gaz:Rakamlarla Ticaretin Boyutları İsrail'le Ticaret Bir Haftadır Tam Gaz:Rakamlarla Ticaretin Boyutları

“GAZZE’Yİ BOMBALAYAN PİLOTLAR KONYA’DA EĞİTİLDİ”

“Elbette Filistin’de yaşananlara hepimiz üzgünüz. Biliyoruz ki 16 yıldır Gazze’ye ambargo var. Ama Gazze’ye ambargo karşılığında İsrail’e ambargo yok. Aksine eleştiri var” şeklinde konuşan Çalışkan, “Bugün burada onlarca AKP milletvekili Gazze’ye üzüldüğünü söyledi. İnanıyoruz. Ama şunu da hatırlatmadan geçemeyeceğim. Bugün Gazze’yi bombalayan pilotlar Konya’da eğitildi. O uçakların yakıtı İskenderun’dan gidiyor. O katil askerlerin besini Alanya’dan gidiyor. O askerlerin suyu Manavgat’tan gidiyor. Her türlü alışveriş gemilerle devam ediyor. Zaten 20 milyar dolara çıkmış olan ticaret hacmimizde de birinci sırada demir çelik mamullerinin yer alması manidar. Söylemeye dilim varmıyor ama belki de o askerlerin elindeki silahlar bile bir şekilde desteğinizle gidiyor” ifadelerini kullandı.

UKRAYNA’YA İHA, AZERBAYCAN’A SİHA, GAZZE’YE SADECE DUA MI GÖNDERECEKSİNİZ?

AKP sıralarına seslenen Çalışkan, “Üzülmeyin, gereğini yapın. Üzülmeyin başkaldırın. Burada tweet atarak, slogan atarak kınamayla devam mı edeceksiniz yoksa Filistin’e sahip çıkmayı da 2053, 2071 içerisine mi bırakacaksınız?” diye sordu. Çalışkan, Gazze için sadece insani yardımların yeterli olmayacağını belirterek şöyle konuştu: “Ukrayna’ya İHA gönderirken, Azerbaycan’a SİHA gönderirken Gazze’ye dua göndermeyle mi yetineceksiniz? Desteği kesin yeter. Bugünden sonra yapılacak sadece insani yardım, gıda yardımı da asla yeterli değildi. Gıda yardımı yapmak demek aç ölmeyin demektir. Size düşen desteği kesmek, samimi adım atmaktır.”