Halkbank'ın  ABD'de Rıza Sarraf davasında yargılandığı temyiz davası, İkinci Bölge Temyiz Mahkemesi'nde devam ediyor. Mahkeme baş yargıcı Debra Ann Livingston, daha önce 11 Aralık olarak açıklanan temyiz duruşmasını savcılığın talebiyle erteledi. Yeni tarihe göre Halkbank'ın temyiz duruşması 28 Şubat 2024 Çarşamba günü, New York'taki İkinci Bölge Temyiz Mahkemesi'nin bulunduğu Manhattan'da yapılacak.

Yargıç Livingston, ayrıca savcılığın Halkbank'ın temyiz başvurusuna yaptığı itiraz dilekçesini 20 Kasım tarihine kadar, Halkbank'a da savcılığın dilekçesine cevap vermeleri için 12 Ocak 2024'e kadar süre verdi.

Yargıç Livingston, Şubat ayındaki duruşmada tarafların karşılıklı olarak dinleneceğini ve savcılık ile Halkbank avukatlarına savunma ve iddiaları için eşit söz hakkı tanınacağını belirtti. Duruşmanın Zoom uygulaması üzerinden yapılma ihtimali değerlendirilirken, eğer Zoom üzerinden yapılırsa mahkeme heyeti ve personelinin Manhattan'daki binalarında olacakları, Halkbank'ın avukatlarının ve savcılığın ise uzaktan katılabileceği belirtildi.

Ayrıca duruşmadan önce Halkbank ve New York Güney Bölgesi Başsavcılığı yetkililerinin katılacağı bir toplantının düzenleneceği ifade edildi.

Halkbank, dava ile ilgili suçlamaların Türkiye'de, Türk egemenliğinin sınırları içinde gerçekleştiği ve davanın Türkiye'ye zarar  verebileceği iddiasını sürdürüyor.

Cumhur İttifakı: Açılım Beklentisi Krizi Alevlendirdi Cumhur İttifakı: Açılım Beklentisi Krizi Alevlendirdi

Kaynak: Milli Gazete