Türkiye’de dolar Türk Lirası karşısında değer kazanmaya devam ederken tam 24 yıl sonra da bir ilk yaşandı. 1999 yılından sonra Türk Lirası dolar karşısında en uzun değer kaybı serisi yaşadı.

Dolar kurunun haftayı 23,68 seviyesinde tamamlamasıyla birlikte, Dolar – TL kurunda 24 yıl sonra bir ilk yaşandığı görüldü.

DOLAR KURUNDA 24 YIL SONRA İLK YAŞANDI

Bloomberg tarafından yayımlanan bir haberde, Türk Lirası'nın son 24 yılın en uzun kayıp serisini yaşadığına dikkat çekildi. Geçtiğimiz hafta dolar karşısında %11'lik bir değer kaybı yaşayan TL, bu hafta da %1'lik bir kayıp daha yaşadı.

Haberde, Türkiye'deki yeni ekonomi yönetiminin döviz piyasasına müdahalelerini sınırladığı ve TL'nin değer kaybının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 28 Mayıs'ta yeniden seçilmesinden sonra hızlandığı belirtildi.

DOLARI TUTMAK İÇİN 200 MİLYAR DOLAR REZERV KULLANILDI

Söz konusu haberde Sseçimlere yönelik beklentilerle birlikte, Türk Lirası'nın desteklenmesi amacıyla  Merkez Bankası  (TCMB) tarafından yaklaşık 200 milyar dolarlık rezervin kullanıldığı belirtilidi. Ayrıca TL’nin dolar karşısında en çok değer kaybeden gelişen ülke para birimlerinden biri olmaya devam ettiği ifade edildi.