ÇOĞUNLUĞA UYMAK 

Bu başlığı atarken çok düşündüm. Eminim bana kızacaksınız ama şu ayeti okuyunca sizde neden bu başlığı attığımı anlayacaksınız.

“ Eğer yeryüzündekilerin çoğunluğuna uyarsanız, seni Allah yolundan saptırırlar. Onlar ancak zannın ardından giderler ve sadece yalan söylerler.” En’am suresi 116. Ayet.

Zamanımızda çok kullanılan bu “ çoğunluk yapıyorsa doğrudur” sözünü yalanlayan bu ayete lütfen dikkat edelim. Çoğunluğun yaptıklarının doğru olmadığı bu ve daha birçok ayette ifade edilmiştir.

Çoğunlukların yaptığı yanlışın peşinden giderek, insanlar nasıl doğrudan sapıtıyor aslında alenen gözümüzün önünde görüyoruz. Ama birilerini aklamak için inadına peşinden gitmekle sadece kendimizi ve insanlığı yok edenlere destek oluyoruz.

Kısacası ÇOĞUNLUK yapıyorsa doğrudur sözüne binaen yapılanların çoğu yanlıştır.

Hayatımız boyu aslında bu duruma çok şahit olduk ve olmaya da devam ediyoruz.

Doğru gibi gözükse de İslami olarak incelendiğinde altında kalacağımız ve çoğunluğun yaptığı birçok şeyin yanlış olduğunu maalesef bizlerde yapıyor ve bu çoğunluğun peşinden gidip dünyamızı da ahiretimizi de yaşanmaz hale kendi ellerimizle getiriyoruz.

Özellikle siyasette karşımıza çıkan “ çoğunluk destekliyorsa doğrudur. “ sözü, maalesef İslami yaşantımıza çok zıt şeyler olmasına rağmen “ çoğunluk destekliyor bende destekleyeceğim.” Denilerek ne bir araştırma ne de bir incelemeye gerek duymadan, içeriğini bilmeden onay verdiğimiz o kadar işler var ki, sonunda yine zararı bizler görüyoruz.

Çoğunluğun yaptığı her şeyi desteklemek yerine, doğru olanı bulup hayatımızı o doğru üzerine idame edebilmek ve sorumlu olduğumuz bir çok olay ile baş edebilmek duası ile.

SELAMETTE OLUN SELAMETLE KALIN 

SABRİYE TÜRKMEN KAYA