Can Kırıkları

Sen kendine yetmeyi başardın. ve kendi yanında durmayı bile beceremedin bazen, bazende kendini ittin dipsiz kuyulara.

Çocukluğunla karşılaşmaktan korktun zihninde. kaçtın, kaçtın ve kaçtın. kendinden başka gidecek yerin yoktu kızım senin. tekrar ve tekrar döndün terkettiğin sokaklarına.

Terkettiğin yerden teslim oldun kendine. çocukluğunu affetmedin. çocukluğun affetmedi seni. buna rağmen tuttun çocukluğunun elinden, o cam kırıklarıyla dolu yollardan geçtin tek başına.

Sen kendini sevmeyi başaramasanda kurtamak için çabaladın kızım. öldün defalarca kez, tekrar döndün öldüğün sokaklara. tekrar yürüdün kafana sıktığın o caddelerde.

Tekrar koştun seni soldurdukları kaldırımlarda. korktun, yıkıldın, ezildin, bittin, tükendin. tekrar ve tekrar yeniden başladın bittiğin yerden. şimdi pes etmek yakışmıyor sana kızım.

Sil gözlerini, kalk ayağa. çık o dipsiz sandığın kuyudan. boğulduğun derinliklerden uzaklaş. seni attıkları o bataklıktan kurtar kendini. biliyorum, korkuyorsun. karanlıkta kalmaktan korktuğun gibi korkuyorsun.

Kalk ayağa, kapattıkları ışıkları aç yeniden. kızım, sen kendine yetmeyi öğrenirken büyüyemedin, yetişkin bedeninin ruhunda saklı kalmış küçük kız çocuğu.

Kalk ayağa ve büyüt kendini. sar yaralarını, yüreğindeki ruhunu sızlatan hissiz duyguları bırak. gözlerinde yanan ateşte yakma kendini. kızım, sen büyüt kendini.

kimse tutup çıkarmayacak seni oradan. büyütmeyecekler seni. saçlarını okşayıp tutmayacaklar elini. sen kendini büyütmezsen kimse büyütemez kızım.

Üzerine toprak atacaklar. ölmeden mezara koyacaklar seni. mezar taşı olacaksın ayağa kalkmazsan.

Deli dolu ruhunu tabuta sığdıracaklar. bakma etrafına öyle ceset gibi. kalk ayağa kızım, ölmedin sen.

Hadi git dön çocukluğunun sokağına. ben öldürseler dönmem. çocukluğunu ara oralarda. bul. ben görsem kaçarım. sen git ara, bul.

Ararken bir de çiçek olsun elinde, ama çiçeğini kopardığın saksıyla göz göze gelme sakın. bakarsın da gitmez gözünün önünden yıllarca görgü tanığın. bakarsan karışmam.

Bulamazsan yolu ben göstermem. ona göre git. çocukluğunun şarkısını açma sakın. şarkıyı tekrar açarsın da kafana sıkarsa nakaratı ben karışmam diyorum.

Öldürürsün oğlum kendini kendin yüzünden. kafana sıkmaz mı sanıyorsun o nakarat. dene. denerken ölürsün de cenazene bile gelmem.

Hatta bir dua edersen de kabul olmadığına ağlarken sel basarsa evini, ka rış mam ben. ben yüzmeyi de boğulmamak için öğrendim yastığımdaki denizde.

Selam ve dua ile