YİNE VE YENİDEN EĞİTİM

Evet yine eğitim

Bu kadar sık eğitimden bahsediyorsak bu konu hiç gündemden düşmüyorsa demek ki eksiklik çok, açık delik çok büyük eğitimde.

Eğitim silahlardan daha güçlüdür bir kere bunu iyice belleyelim ve asla bu gerçek değişmez bunu unutmayalım. Ülkelerin silahı eğitimdir. Her işin başı, her iyiliğin, her sevginin ilk adımı güzel ve sağlam bir eğitimden geçer.

Eğitim derken sadece okul okumaktan bahsetmiyorum. Allah’ı bilmek, onu tanımak ona ibadet etmek ve bu yaptıklarımızdan zevk almak için de eğitim şart.

Ve bu eğitimler hem ahiret hayatımızı hem dünya hayatımızı kurtarmaya yetecektir.

Çünkü Allah yarattığı kullarına doğru yolu göstermek için eğitimi farz kılmıştır. Allah’ın Kur’an-ın’da sadece ona ibadet değil fenni ilimler ve bu ilimler için yol gösteren püf noktalar vardır. 

Bizim yapmamız gereken sadece bu ilimleri usulüne uygun öğrenip keşifler yapmaktır. Bu ilimler bizi Allah’a götürmeli, eğer götürmüyorsa bizde bir problem var demektir.

Yine sınav zamanı geldiği bu günlerde görüyoruz ki çocuklarımızı bir maraton içinde sürükleyip durmaya devam ediyoruz. Hayat sanki sadece sınavlardan ibaretmiş gibi davranmaktan ne zaman vazgeçeceğiz.

Bu çocukları ne zaman sınava değil hayata hazırlamaya başlayacağız acaba.

Geçen çocuklukları, gençlikleri bir daha geri gelmeyecek bunu ne zaman anlayacak ve eğitim sistemini ona göre dizayn edeceğiz.

Müfredatta konu eksiltmek değil amaç, çocuklarımızı hayata adım atarken sağlam basmayı öğretirsek eğer hem Allah’a, hem ülkelerine, hem de insanlığa faydalı olabileceklerini ne zaman anlayacağız acaba.

Hayat bitmeden ömrünün kıymetini bilen, bu ömrü faydalı işlerde kullanan, en önemlisi de eğitimli ve bu eğitimi faydalı işlerde kullanan bir gençlik yetiştirebilmek duası ile.

SELAMETTE OLUN SELAMETLE KALIN

SABRİYE TÜRKMEN KAYA