ABD basını, Rus paralı asker grubu Wagner’in, İsrail’le Lübnan sınırında çatışan Hizbullah'a SA-22 hava savunma sistemi göndermeyi planladığını iddia etti. ABD'nin planı yakından izlediği, gerçekleşmesi durumunda büyük bir endişe kaynağının ortaya çıkacağı belirtildi.

İsrail-Filistin çatışması 28’inci gününde devam ederken, ABD basını, Rus paralı asker grubu Wagner’in İsrail'e karşı ikinci bir cephe açma olasılığı üzerine durulan Lübnan Hizbullahı’na hava savunma sistemi sağlamayı planladığını ileri sürdü.

The Wall Street Journal'ın (WSJ) ABD’li yetkililere dayandırdığı haberine göre, Wagner’in Hizbullah’a göndermeyi planladığı SA-22 sisteminde uçaksavar füzeleri ve hava savunma silahları bulunuyor. ABD’li bir yetkili, Washington’ın sistemin gönderildiğini teyit etmediğini ifade ederken, yetkililerin verdiği bilgilere göre, Wagner ve Hizbullah arasındaki görüşmeler ABD tarafından izleniyor ve bu sistemin Hizbullah’a sağlanması büyük bir endişe kaynağı olarak görülüyor. Rusya Büyükelçiliği ise iddialara ilişkin yorum talebini reddetti.

‘PLAN ESAD’IN İZNİYLE SURİYE ÜZERİNDEN GERÇEKLEŞEBİLİR’

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcülerinden Adrienne Watson, WSJ’nin haberinin ‘endişe verici’ olduğunu belirterek, “Rusya’nın İsrail’e yönelik korkunç terör saldırısı sebebiyle Hamas’ı kınamayı reddettiğini biliyoruz; yakın zamanda Hamas yetkililerini Moskova’da ağırladılar. Bu, Rusya’nın Ukrayna’da zulüm yaptığı bir zamanda oluyor" dedi.

3 İsme Tutuklama Kararı Çıkabilir, İsrail'de 'Tutuklama Kararı' Gerginliği... Gizli Toplantı Yapıldı 3 İsme Tutuklama Kararı Çıkabilir, İsrail'de 'Tutuklama Kararı' Gerginliği... Gizli Toplantı Yapıldı

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın bugün bir konuşma yapmasının beklendiğini hatırlatan gazetenin haberine göre, ABD istihbarat raporları hakkında bilgi sahibi bir kişi, Rus SA-22 hava savunma sisteminin Suriye’ye de sağlandığını ve sevkiyat geçerse Devlet Başkanı Beşar Esad’ın fikir birliği ile Hizbullah’a gönderilebileceğini söyledi.