TÜRKİYE’DE ERKEN SEÇEM ŞARTTIR!

Millet iradesinin tezahür etmesi gereken yer elbette ki Büyük Millet Meclisidir. Orada milletin maslahatı en iyi ve en süratli şekilde görülmelidir. Bu hızdan maksat, bir zorbanın gelip de kendi emelleri uğruna meclisi kullanması anlamına gelmemelidir. Zorba veya diktatörün icraatlarını

kanunlaştırmak değildir meclisin işi. Aksine bütün icraatlar meclisin iradesi doğrultusunda yapılmalıdır.

Meclis de Millet iradesini temsil etmelidir. Bugünkü seçim sistemiyle bundan daha iyi meclis mi olur diyenler haklıdır tabii ki. Lâkin elde olanı da mümkün olduğunca kaliteli hale getirmek devleti yönetenlerin vazifesi olsa gerek.

Meclisi çalıştırmayan kafalar, mecliste milletin değerlerini hiçe sayan provokatörler, vekilliği babasının çiftliği gibi kullanan çakallar, vekilliği menfaat tarlası gibi kullanıp kendine ve çevresine çıkar sağlayan tüccarlar, ekmeğini yediği millete ve vatana ihanet eden hainler artık bu mecliste bulunmamalıdır. Devlet işi ne kadar hızlı işlerse, millet o kadar tez refaha ulaşır. Hantal bürokrasinin temelinde de işte bu hastalıklar yatmaktadır. Yani Balık baştan kokmaktadır. Hantallık meclisten kaldırılmalı evvelâ.

Bugün meclis çalışamaz haldedir. Cumhuriyet tarihine baktığımızda Tek adam ve milli şef dönemleri hariç hep böyle hantal işlemiştir. Tek adam döneminde Yazımızın bayına aldığımız meşhur ültimatom mucibince meclis millet iradesi doğrultusunda değil fakat tek adamın iradesi doğrultusunda çalışmıştır. Tek adam icraat yapmış onlar da kanunlaştırmışlardır. Bu durum Milli şef döneminde de kısmen devam etmiştir.

Ne zaman ki çok partili döneme geçildi o zaman milletin adamları mecliste yer almaya başlayınca, rejimin menfaatçıları ve milletin düşmanları meclisi sabote etmeye başladılar. Tam altmışaltı yıldır bu durum devam etmektedir. Ne zaman milletin lehine bir kanun ve icraat gerçekleşecek, meclis tıkanır, çalıştırılmaz, kürsüler işgal edilir, vekiller dövülür, komisyonlar dağıtılır, medya ve porvokatörler toplumu yanlış bilgilendirmek için adeta sokaklara dökülür. Millet üzerinde büyük operasyonlar başlatılır ve devlet madden ve manen çökertilir. Elbette fatura yine millete çıkarılır. Bu arada malı götürenler yine rejimin sadık bekçileri ve onların bağlı olduğu dış odaklardır.

Son yıllarda büyük hamleler yapmakta olan hükümetler, en çok da dış mihrakları ürkütmüş ve bütün güçleriyle yüklenmeye başlamışlardır. Belki de en son kullanmaları gereken FETÖ faktörünü bu hızı önlemek için aniden devreye sokmak zorunda kalmışlar ve de Allah(cc)’ın izniyle yenilgiye uğramışlardır. Ardından Terör kozunu son bir hamle olarak kullanmaya kalktılar ve ülkeye büyük hasar vermeyi başardılar. Ancak, onların planlarını bozan bir yüce güç vardır ve yine başaramadılar. Şu anda ülkenin hızını arttıracak bir sistem değişikliği ve yeni anayasa mecburiyeti gelip meclisin önüne kondu. Bütün dünyayı sömürmekte olan Yahudi, harici ve dahili Millet ve vatan düşmanlarını harekete geçirip meclisi çalışamaz hale getirdiler.

Bu günkü mecliste o kadar vatan ve millet düşmanı var ki, tarihte bir eşine rastlamak mümkün değil. Belki Osmanlı’nın son meclisinde olabilirdi ki o meclis devletin yıkılmasına sebep olmuştur. Bu tarihi vakanın tekerrür etmemesi için bu günkü meclisin acilen değişmesi ve Milli hale getirilmesi gerekmektedir.

Zira içinde PKK, DHKPC, ASALA, EL MUHABERAT, SAVAK, CİA, KGB, MOSSAD vs. örgütlerin yer aldığı bir meclis asla ve asla Milli olamaz.

Evet iddia ediyorum ki bugünkü mecliste bu örgütlerin gizli ve açık elemanları bulunmaktadır. Özellikle PKK uzantısı parti ve Milli Canavar Partisi içinde bu kişiler bol miktarda arzı endam etmektedirler ve meclisi tıkamaktadırlar. Bunlarla bırakın meclisin anayasa yapmışını veya sistem değişikliğine gidilmesini, normal bir yasal çalışma dahi mümkün değildir. Hele hele, milletin kan ağlatan ve devleti trilyonlarca zarara uğratan PKK terörüyle mücadelede hızlanmak imkânsızdır.

Eğer bir an evvel bu problemleri çözmek istiyorsak, Meclis hainlerden temizlenmelidir. Bu temizliği de ancak ve ancak millet yapabilir.

Dikkat çekmek istediğim bir husus da şudur ki: Milleti bilgilendirmek ve gerçekleri göstermek için azami propaganda ve bilgilendirme çalışmaları gerekmektedir. Kasaba, kasaba, köy köy, ev ev, fert fert.. Bunun için de bu yola çıkmış bulunan AKP’nin çok adil ve dikkatli olması lâzımdır. Milletin içinden milletin adamlarından göstereceği kaliteli adaylarla ancak millete ulaşabilirler. 7 hazirandaki aday listesi ve kısmen de 1 kasımdaki aday listeleri millete uluşamamış listelerdir. Bu hususta emaneti ehline teslim ederek milletin büyük ekseriyetini kazanmak mümkündür. Böylece Millet Meclisi büyük ölçüde temizlenmiş olur. İktidar Partisini milletin hislerine tercüman olabilecek ve kimsenin değil ve fakat yalnız milletin adamı olacak adaylarla ortaya çıkması diğer partileri de etkileyecek ve onları da kısmen de olsa Milleti düşünebilecek kişilere yöneltecektir. Bu durum hem iktidar ve hem de muhalefeti kaliteli hale getirecektir. Böyle bir meclis hızlı iş görür ve beklenen değişim bir an evvel gerçekleşir.

Bu yaz içinde gerçekleştirilecek bir seçim sonucunda PKK uzantıları meclis dışında kalacaktır. Bu da iktidar partisini güçlendirecek ve belki de Anayasal çoğunluğu elde edecektir. Muhalefet ister istemez yapıcı ve yönlendirici bir duruma düşecektir. Artık engelleyici olamayacak ister istemez düzgün muhalefet yapacaktır. Bu da memleketimizin hayrına olacaktır. Zira küstah ve gücünü şerde kullanacak bir muhalefet daima bu vatana ve millete zarar vermiştir. Meclisi engelleyemeyecek duruma düşürülen bir muhalefet ise artık bütün gücüyle millet lehine projeler üreterek gerçek muhalefet yapma yoluna girecektir. Zaten aksi olursa tamamen yok olacağını kendileri de anlayacaktır.

Türkiye büyük sistem değişikliğine muhtaçtır. İthal ve kırk yamalı bohça haline gelmiş yasalar ve mevzuatlarla artık bu ülke hızlanamaz. Reform ve değişim şarttır ki gelişim olabilsin.

Elbette ki Tek Adam döneminde olduğu gibi kafa kesmek gibi faşist ve dikta metotlar artık tarihe gömülmüştür ve asla böyle düşünebilecek bir sistem ve yönetim gelmemelidir. Meclis ve yasalar her şeyin üzerinde olmalı, Milletin hissiyatı ve inancı doğrultusunda gelişmeye devam etmelidir.

Ayak bağı olmakta devam eden bugünkü meclis tablosundan kurtulmak için tekrar ediyorum ERKEN SEÇİM ŞARTTIR!

Fi emanillâh..

Abdülmecid YILDIZ