5 askerimizi şehit verdiğimiz hain saldırının ardından bölgedeki hava durumunu paylaşan Afet Yönetimi uzmanı Prof. Dr. Kadıoğlu, "Yine görüş mesafesinin düşük olduğu bir anda şehit verdik" diyerek bu gibi durumlar için acilen yeni stratejiler geliştirilmesi gerektiği çağrısında bulundu.

Aralık ayında Kuzey Irak'taki Pençe Kilit harekat bölgesinde 12 şehit verdiğimiz acı olayın ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri bir kez daha büyük bir kayıp yaşadı. Milli Savunma Bakanlığı, terör örgütü PKK'nın bölgeye sızma eylemi sonucu bu akşam 5 askerimizin şehit olduğunu, 8 askerimizin de yaralandığını duyurdu. Saldırının gerçekleştiği andaki yağışlı ve kapalı hava koşulları, görüş mesafesinin düşük olması nedeniyle operasyonların zorlaştığı bir döneme işaret ediyor.

Bu trajik olayın ardından, Afet Yönetimi Ana Bilim Dalı uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu sosyal medya hesabından önemli bir uyarıda bulundu. Bölgedeki hava durumu haritasını paylaşan Prof. Kadıoğlu, "Yine yağışlı, kapalı ve görüş mesafesinin düşük olduğu bir anda şehit verdik. Böyle havalar için acilen yeni stratejiler geliştirmemiz gerekiyor…" şeklinde bir paylaşım yaparak, bu tür hava koşullarında yapılacak operasyonlar için yeni stratejilerin geliştirilmesinin önemini vurguladı.

Bu son saldırı, bölgede yaşanan zorlu kış şartlarının ve hava koşullarının, askeri operasyonları ne kadar etkileyebileceğini gözler önüne seriyor.

Erdoğan’ın “Kamuda Mülakatları Kaldıracağız” Vaadi Rafa Kalktı Erdoğan’ın “Kamuda Mülakatları Kaldıracağız” Vaadi Rafa Kalktı

T.C. Millî Savunma Bakanlığı

@tcsavunma

Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada beş kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üçü ağır sekiz kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralılarımız hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Temasta ilk belirlemelere göre 12 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz.

Resim

Resim