HAMAS’ın 7 Ekim operasyonlarında esir aldığı İsrailliler ile İsrail zindanlarında esir durumdaki Filistinli kadın ve çocukların takası devam ediyor. HAMAS’ın serbest bıraktığı 13 İsrailli esirin İsrail’e ulaşmasından kısa süre sonra, işgal altındaki Batı Şeria’da bulunan İsrail’e bağlı Ofer Hapishanesinden 24’ü kadın, 15’i 18 yaş altı çocuk olmak üzere 39 Filistinli esir, serbest bırakıldı. Karşılıklı esir takası devam edecek.

‘Para Aduma’ Nedir... İsrail Neye Hazırlanıyor... Altından Tapınak Çıktı, Kızıl Düve ve Kızıl İnekler, Kutsal Savaş ‘Para Aduma’ Nedir... İsrail Neye Hazırlanıyor... Altından Tapınak Çıktı, Kızıl Düve ve Kızıl İnekler, Kutsal Savaş

SERBEST KALDI AKSA DEDİ

İsrail ile HAMAS arasında yapılan esir takası mutabakatı kapsamında İsrail hapishanelerinden serbest bırakılan Filistinli Fatıma Amarne, “Mescid-i Aksa, Filistin meselesinin temel noktasıdır ve her Müslüman bunun farkında olmalıdır” dedi.

DİRENİŞÇİLER OLMASAYDI ÖZGÜRLÜĞÜ GÖREMEZDİK

İsrail ile HAMAS arasında yapılan esir takası mutabakatı kapsamında, İsrail hapishanelerinden serbest bırakılan Filistinli kadınlardan Hanan Bergusi, “Direnişçiler olmasaydı özgürlüğü göremezdik” dedi.

İsrail hapishanesinde 8 yıl esir kaldıktan sonra özgürlüğüne kavuşan Filistinli kadın Merah Bekir, Doğu Kudüs’teki evinin önünde basın mensuplarına açıklama yaptı. Bekir, “Her ne kadar serbest kaldıkları için sevinçli olsalar da, Gazze’de şehit olan Filistinliler için büyük acı duyduklarını” dile getirdi. Filistinli genç kadın, “Serbest bırakılmamız, Gazze’deki şehitlerimizin kanıyla oldu. Onlara selam olsun” dedi.

Terörist rejimin elinden kurtarılan Filistinli esirlerden Gazze’ye teşekkür...

“GAZZE ŞEHİTLERİNE SELAM OLSUN”

Terörist İsrail ile HAMAS arasında yapılan esir takası mutabakatı kapsamında İsrail zindanlarından serbest bırakılan Filistinli kadınlar, “Serbest bırakılmalarının Gazze’deki şehitlerin kanıyla olduğunu” vurguladı. Esirlerin serbest kalması nedeniyle Filistinlilerin sevinmesini sindiremeyen Siyonist polis ise esirlerin evlerine baskın düzenleyerek basın açıklaması yapmamalarını, sevinç gösterileri yapıp tatlı dağıtmamalarını istedi.

Filistin direniş hareketi HAMAS’ın serbest bıraktığı 13 İsrailli esirin İsrail'e ulaşmasından kısa süre sonra işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan İsrail’e bağlı Ofer Hapishanesinden 24'ü kadın, 15'i 18 yaş altı çocuk olmak üzere 39 Filistinli esir serbest bırakıldı.

Binlerce Filistinli, serbest bırakılan kadın ve çocuk esirleri karşılamak için Filistin ve HAMAS bayraklarıyla Batı Şeria'nın Betunya Beldesi'nde toplandı. Filistinliler, tekbirler getirerek HAMAS ve Filistin direnişini öven sloganlar attı; esirlerin özgürlüğüne kavuşmasını kutladı.

Serbest kalan Filistinli kadınlar, Batı Şeria ve Kudüs’teki ailelerine kavuşmanın sevincini yaşadı.

SERBEST BIRAKILMAMIZ, GAZZE’DEKİ ŞEHİTLERİMİZİN KANIYLA OLDU

İsrail hapishanesinde 8 yıl esir kaldıktan sonra özgürlüğüne kavuşan Filistinli mücahide Merah Bekir, Kudüs’teki evinin önünde basın mensuplarına açıklama yaptı. Bekir, her ne kadar serbest kaldıkları için sevinçli olsalar da, “Gazze’de şehit olan Filistinliler için büyük acı duyduklarını” dile getirdi.

Filistinli genç kadın, “Serbest bırakılmamız Gazze’deki şehitlerimizin kanıyla oldu. Onlara selam olsun. Direnin diyorum, Allah sizi unutmayacak, sizi destekleyecek" dedi.

Bekir, özgürlüğüne kavuşan biri olarak bundan sonra ne yapmayı planladığına ilişkin soruyu, "Üniversitedeki eğitimine devam etmek ve hukuk okumak" olarak yanıtladı.

İllegal oluşum İsrail’in sözde ‘mahkemesi’, Bekir'e "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" gerekçesiyle 8,5 yıl hapis cezası vermişti. Bekir, 12 Ekim 2015'te Kudüs’teki okulundan çıktığı sırada, “bıçaklı saldırı planladığı” iddiasıyla bir İsrail polisi tarafından vurulduktan sonra tutuklanmıştı.

“SOKAKTAN GELDİK, YİNE SOKAKLARA DÖNECEĞİZ”

İşgal altındaki Batı Şeria’nın Tulkerem kentinden 24 yaşındaki Ragad el-Fenni ise İsrail’in 29 Ekim 2022'de “idari tutukluluk” adı altında esir aldığı ve defalarca tutukluluğunu tekrarladığı Filistinli mücahit kadınlardan biri. Ofer Hapishanesinden serbest bırakılmasının ardından gördüğü karşılamayı “muhteşem” olarak nitelendiren Filistinli genç kadın, terörist İsrail’in ihlallerine karşı direnmeye devam edeceklerini vurgulayarak, “Biz her zaman sokaktaydık, sokaktan geldik, yine sokaklara döneceğiz” ifadelerini kullandı.

Gazze halkının yaşadığı acının yanında kendi yaşadıklarının “hiçbir şey” olduğunu söyleyen Fenni, İsrail hapishanelerinde hâlâ esir tutulan diğer tüm kadınların da bir an önce özgürlüğüne kavuşması temennisinde bulundu.

İSRAİL, SEVİNÇ GÖSTERİSİNE DAYANAMIYOR

İsrail'in Filistinli esir kadınlar Amani Haşim ve Zeyna Abdu'nun Kudüs'teki evlerine baskın düzenlediği ve Zeyna'nın ailesini herhangi bir basın görüşmesi yapmamaları konusunda uyardığı bildirildi.

Filistinlilerin sevincini sindiremeyen İsrail işgal güçleri kadın esirlerin Kudüs'teki aile üyelerini Meskubiyye'deki soruşturma odalarına çağırdığı, telefonlarına el koyduğu kaydedildi.

İsrail polisi, Filistinli esirler serbest bırakılmadan önce işgal altındaki Kudüs’te yaşayan kadın esirlerin evlerine giderek aileleri uyardı. Sözde İsrail polisi, akşam saatlerinde Filistinli kadın esir Marah Bekir, Nihaye Sabba, Zeyna Abdu ve Amani Haşim'in evlerine baskın yaptı. İsrail polisi, söz konusu evlerde aile üyelerinden başka kimsenin bulunmasına izin verilmeyeceğini söyledi.  Ailelerden ayrıca tutukluların serbest bırakılması dolayısıyla tatlı dağıtmamaları istenirken, esir ve aile üyelerinin basına konuşmasının yasak olduğu bildirildi.

Kaynak: Milli Gazete