İçimizdeki İnsanı Bulmak

İnsan dünyaya geldiğinde tertemiz doğar.  Tüm islam fıtratına uygun donanımları ruhuna dercedilmiş şekilde.  Yani insan bu donanımları koruyabilse hayatında ne elem sıkıntı ve nede keder çeker.  Anne  babanın öğretileri ve çevrenin tutumları ile zamanla özündeki cevheri zamanla kaybeden sıkıntıları da hayatına davet etmiş  olur. Bunun yanında anne ve babanın zihinsel dünyasının da çocuk üzerinde faktörü vardır.


Yani bizler soyumuzun temizliği ve idrakinin yüksekliği oranda hayata şanslı göz açıyoruz. Yaşadığımız her bir sıkıntı onların bize kodlamış olan yanlış öğretiler ve yüklenmiş negatif kodları bize hatırlatır.

İnsan yaratılış gereği iyiye,güzele aşık yaratılır. Ancak fıtratımız bozulduğu için biz bu güzellikleri göremez bize yüklenen duygu ve düşüncelerle seyrederiz  hayatı. Beyin kodları tamamen değişmiş insan programında yüklenen veriler yerini hayvani kodlara bırakılmış olduğu için bir beyin bu kodları kabul etmemektedir.  İlahi sisteme dünya boyutuna dahil olabilmek için bu  kodların güncellenmesi gerekir.

Bu değişim ve dönüşüm ancak insanın kendi kıyametini koparması ile mümkündür.  Yaşamış olduğu iç dünyanın yerle bir olmadan yeni bir dünya kurulması mümkün değildir. Her bir meyvenin bir çekirdeği olduğu gibi insanında özünde insan çekirdeği saklıdır. Bu çekirdek filizlenmeden insan insan değil hayvanat boyutundadır. Nefsi emmareden sıyrılmadan insan seviyesini yakalamak mümkün değildir.  

İnsan ancak bela ve musibetlere sabır, takva, ibadet ve güzel ahlak ile  nefsi emmareden sıyrılır çünkü benlik terbiye olur insan ortaya çıkar.

 Kişi özündeki potansiyeli çıkarmakla birlikte akıl dereceleride artar ve kalbinin gözü açılır basireti derinleşir.  İlim nuru insanın yeniden dirilmesine sebeptir.  Kendini bilmeyen Rabbini bilemez.  Değişim için direnmek yerine açık olmak gerek.  Değişim olmadan yeniden diriliş mümkün değildir. O yüzden değişimden korkmamalı!

Mevlana hazretlerinin dediği gibi;

Düzenim bozulur, hayatım alt üst olur diye korkma nereden biliyorsun hayatının altının üstünden iyi olmayacağını?

İşte bizler ancak sonradan yüklenen tüm verileri güncellemeden dünyada rahat yaşamak mümkün değildir.  İnsan ancak özüne dercedilmiş ilahi program ile insan olmayı başarabilir.  İnsan makamına geçmek ancak yeni bir ruhsal doğum ile mümkündür.

Dünya bizi terk etmeden biz dünyayı terk etmeliyiz.  Bu demek değildir ki tamamen dünyayı bırakalım sadece kalbimize put olarak koyduğumuz için onun yerini Rabbimize verelim.  Gerçek ilah O olduğu için onun yerine ne koyarsak bizi mutlaka onunla sınar. Dünya sıkıntılarının sebebi budur.  Bizlerin daha başka dertleri olmalı!


Hayırlı bir hafta geçirmeniz dileğiyle kıymetli okurlar..

Aslı Soylu