Gazze'deki katliama sessiz kalan ve İsrail ile ilişkilerinin daha da iyiye gittiğini açıklayan Suudi Arabistan, eğlenceye başladı. Gazze'de 26 gündür devam eden İsrail saldırıları nedeniyle festivalin iptal edilmemesi ve festivale yoğun katılım olması tepki çekti. Ayrıca dünyaca ünlü futbolcu Ronaldo'nun da festivale katılması sosyal medyada gündeme geldi.

İsrail'in Gazze'ye 7 Ekim'den beri düzenlediği saldırılar devam ederken Suudi Arabistan'daki Riyad Sezonu Festivali'ne olan katılım tepki çekti. Ekim'den Mart'a kadar her yıl düzenlenen devlet destekli eğlence festivali Riyad Sezonu, dördüncüsüne Riyad'daki Kingdom Arena'da başladı.

Suudi Arabistan Genel Eğlence Otoritesi Başkanı Turki Al-Sheikh, etkinliğin resmi açılışını 'Krallık Arenası' çanları eşliğinde yaptı. Açılış törenine dünyanın dört bir yanından sporcular, sanatçılar ve sosyal medya fenomenleri dahil olmak üzere çok çeşitli sanatçılar katıldı. Dansçılar ve müzisyenlerin de aralarında bulunduğu uluslararası sanatçılar, küresel yıldızların müzik ve dans performanslarının ardından kalabalıktan coşkulu alkış ve tezahüratlarla karşılaştı.

Etkinliğin çevrimiçi ortamda aldığı yoğun eleştirilere rağmen, Suudi Arabistan halkının önemli bir kısmı etkinliğe katıldı. Al-Sheikh, Riyad Sezonu'nda seyircilere sıcak bir karşılama sunarak, herkesin hayallerini ve hedeflerini gerçekleştirecek olağanüstü bir sezon sunma konusundaki kararlılığını yineledi.

GAZZE'DE KATLİAM YAPILMASINA RAĞMEN FESTİVAL İPTAL EDİLMEDİ

Sosyal medyada Riyad Festivali paylaşımlarına "Sosyal medyada Gazze’de geceyi soykırımcı İsrail’in bombaları aydınlatırken, Riyad", "Gazze'ye her gün bombalar yağarken, her gün yüzlerce insan hayatını kaybederken, Bugün dünyanın en büyük müzik festivallerinden biri olan "Riyadh Season 2023" Suudi Arabistan'da başladı" yorumları yapıldı.

GAZZE'YE TEK BİR YORUM YAPMAYAN RONALDO DA FESTİVALDE!

Dünyadaki pek çok olaya duyarsız kalmayan dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo, Filistin ve Gazze ile ilgili bugüne kadar hiçbir yorum yapmamıştı. Ronaldo'nun Riyad Festivali'nde paylaşılan görüntüleri de sosyal medyada tepki çekti.