ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile telefon görüşmesi yaptı. Blinken, İsrail’in meşru müdafaa hakkını savunduklarını yineleyerek, Gazze’ye giden insani yardımların artırılması ve hızlıca ulaştırılması gerektiğini söyledi.

Gazzeli sivillerin kanı ellerinizde

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, önceki gün Senato’da İsrail’e yapılacak 14 milyar dolarlık yardım ile ilgili konuşması sırasında çok önemli bir protestoya maruz kaldı. Blinken’ın konuşması boyunca arka sırada oturan eylemciler, kan rengine boyadıkları ellerini kaldırarak “Gazzeli sivillerin kanı ellerinizde” mesajı verdi.

HEM İSRAİL’İN YANINDA HEM DE İNCİRLİK’TE

Milli Gazete'nin manşetinde yer alan habere göre, İsrail’in Gazze’deki katliamlarına destek vermek için binlerce kilometrelik yol kat ederek geldiği Filistin’in burnunun dibine askeri yığınak yapan ABD’nin hava kuvvetlerinin 9. Seferi Bombardıman Filosu’na görevlendirilen B-1B bombardıman uçakları, uzun süredir planlanan bombardıman görev gücü eğitim misyonu kapsamında sıcak yakıt ikmali için dün de İncirlik Hava Üssü'ne geldi. İncirlik Hava Üssü'nden yapılan açıklamaya göre, "hot-pit" denilen yakıt ikmali, motorlar halen çalışırken uçağa yakıt ikmali yapma taktiği anlamına geliyor. Söz konusu uçaklar, Türk Hava Kuvvetleri ile eğitim görevi için yola çıkmadan önce İncirlik Üssü'nde kaldı. B-1B bombardıman uçakları, KC-135R Asena tankerleri ve F-16 Fighting Falcon'ları da içerecek şekilde, önceden planlanmış eğitim görevleri için Müşterek Nihai Saldırı Kontrolcüsü (JTAC) prosedürlerini ve yakın hava desteği eğitim misyonlarını uygulamak amacıyla Türk ordusuna entegre edildi. ABD Hava Kuvvetleri 9. EBS Komutanı Yarbay Stillwell, "Türk Hava Kuvvetleri ortaklarımızla yaptığımız ekip çalışması, NATO havacılarının müşterek çalışmasını ve profesyonelliğini ortaya koydu" dedi. ABD Hava Kuvvetleri 39. Hava Üssü Kanat Komutan Yardımcısı Albay Robert Schoeneberg de, "İncirlik'teki bu tarihi sıcak yakıt ikmali operasyonunu desteklemekten ve anmaktan heyecan duyuyoruz" ifadelerini kullandı. Schoeneberg, bunun, "üssün benzersiz yeteneklerini ve stratejik konumunu gösterdiğini" vurguladı. Türkiye'nin en büyük askeri tesislerinden biri olan İncirlik Üssü'nün stratejik konumu, acil durum operasyonları ve NATO entegrasyonu için burayı bir merkez haline getiriyor.

Ortadoğu Yine Alarma Geçti İran İstemediği Bir Süreci Tetikleyebilir:''ABD Ortadoğu'da Ateşe Niye Benzin Döküyor?'' Ortadoğu Yine Alarma Geçti İran İstemediği Bir Süreci Tetikleyebilir:''ABD Ortadoğu'da Ateşe Niye Benzin Döküyor?''