İsrail, Pazartesi günü Gazze'de 21 askerinin öldürüldüğünü ve bunun Hamas'a karşı savaşın başladığı Ekim ayından bu yana ordu için en kötü tek günlük ölü sayısı olduğunu duyurdu. 

İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Daniel Hagari, Hamas militanlarının bir İsrail tankına ateş açtığını ve aynı anda yakındaki iki binada büyük patlamalar meydana geldiğini söyledi.

Binadaki patlama İsrail'in yerleştirdiği mühimmat nedeniyle oldu

"Askerlerin çoğu binaların içinde ve çevresindeyken bu patlama sonucunda binalar çöktü"diyen Hagari, "Binalar muhtemelen güçlerimizin binaları ve bölgedeki terör altyapısını havaya uçurmak için oraya yerleştirdiği mühimmat nedeniyle patladı" ifadelerini kullandı. 

İsrail güçlerinin patlamanın olduğu anda söz konusu 2 binanın içinde ve yakınında bulunduğunu aktaran Hagari, saldırıda 21 askerin öldüğünü ve şu ana kadar 10’nun isimlerinin açıklandığını kaydetti.

İsrail ordusunda son durum 

İsrail ordusu, henüz rakamları güncellemese de kara saldırısının başladığı 27 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda öldürülen İsrail askeri sayısı 221’e yükseldi.

7 Ekim’den bu yana Lübnan sınırı ve Batı Şeria’daki çatışmalarda dahil öldürülen toplam İsrail askeri sayısı da 556’ya çıktı.

Gazze'de Hamas'la şiddetli çatışmalar yaşayan İsrail ordusu, dün çok sayıda askerini kaybetti.

Gazze'de 3,5 ayda 25 binden fazla kişiyi katleden İsrail ordusu, Hamas'la çatışmalarda savaştaki en büyük asker kaybını yaşadı.

Gazze'nin güneyindeki çatışmalarda bir binayı kuşatan İsrail askerleri, çöken binanın altında kaldı. Hamas militanlarının RPG ile ateş açtığı İsrail askerlerinin yedek ordu birliğinde görevli olduğu bildirildi.

Ordu sözcüsü Daniel Hagari, olayda 21 yedek askerin öldüğünü duyurdu. 

İsrail'den İran'a Misilleme Saldırısı: İsfahan'da Şiddetli Patlamalar İsrail'den İran'a Misilleme Saldırısı: İsfahan'da Şiddetli Patlamalar

İsrail basını, isimleri açıklanan askerlerin Hamas'la çatışmalarda binaları mayın kullanarak yıkmakla görevli olduğunu aktardı. Hamas'ın attığı bir füzenin mayına isabet etmesi sonucu binanın askerlerin üzerine yıkıldığı tahmin ediliyor.

İsrail ekipleri olayın ardından hemen bölgeye giderek yaralı askerleri kurtarmaya çalıştı.

İsrail'in Gazze'de hızla artan askeri kayıpları ve esirlerin durumu, ülkede savaş karşıtı hareketi ve ateşkes çağrılarını güçlendiriyor.

Kaynak: T 24