Forbes, en zengin milyarderler listesi yayımladı: Türkiye'den 27 isim var

Forbes dergisi, 2024'ün milyarderler listesini açıkladı. Listede Türkiye'den 27 kişi yer aldı. Murat Ülker, 5 milyar dolarlık kişisel servetiyle listeye ilk sıradan girdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar ile kardeşi Haluk Bayraktar da ilk kez Forbes listesine girdi.

Baykar Teknoloji patronu 44. yaşındaki Selçuk Bayraktar, 1,2 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin 24'üncü dünyanın 2410'uncu en zengin ismi oldu. Selçuk Bayraktar, 2022 yılında Türkiye vergi rekortmeni olmuştu.

Haluk Bayraktar ise 1,1 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin 27'nci dünyanın 2545'inci en zengin ismi oldu.

Amerikan iş dünyası dergisi Forbes'un 38'inci milyarderler listesini yayımladı.

Söz konusu listede geçen yıla kıyasla 141 artışla 2 bin 781'e ulaşan milyarder sayısı rekor seviyeye yükseldi. Milyarderlerin toplam servetleri de 2 trilyon dolar artarak 14,2 trilyon dolara çıktı.

DÜNYANIN EN ZENGİNİ O İSİM OLDU

Lüks eşya devi LVMH'nin CEO'su Bernard Arnault, 233 milyar dolarlık servetiyle ikinci kez dünyanın en zengin kişisi oldu.

ELON MUSK VE JEFF BEZOS'DA LİSTEDE

Tesla ve SpaceX'in patronu Elon Musk 195 milyar dolarlık servetiyle listenin ikinci sırasında yer alırken, ABD'li e-ticaret devi Amazon'un kurucusu Jeff Bezos 194 milyar dolarlık servetiyle üçüncü oldu.

Dövizden Kaçan Harama Yönlendiriliyor: ''Atılan Adımlar Zengini Daha da Zengin Etmeye Yönelik'' Dövizden Kaçan Harama Yönlendiriliyor: ''Atılan Adımlar Zengini Daha da Zengin Etmeye Yönelik''

KADIN MİLYARDERLERİN ORANI SABİT SABİT KALDI

Milyarderlerin yüzde 13'ünü oluşturan kadınlar arasında en zengini, 99,5 milyar dolarlık servetiyle L'Oréal'in kurucusunun torunu Françoise Bettencourt Meyers oldu.

 EN GENÇ MİLYARDER 19 YAŞINDA

102 yaşındaki Amerikalı sigorta kralı George Joseph en yaşlı, 19 yaşındaki Brezilyalı Livia Voigt ise en genç milyarder olarak kayıtlara geçti.

TEKNOLOJİ MİLYARDERLERİ ZENGİNLEŞİYOR

Yapay zekaya olan talep, teknoloji hisselerindeki yükselişi tetikleyerek teknoloji milyarderlerinin toplam servetini bir yılda 750 milyar dolar artırdı.

TÜRKİYE'DEN 27 MİLYARDER VAR

Forbes listesinde bu yıl Türkiye'den 27 isim yer aldı. 5,1 milyar dolarlık servetiyle Murat Ülker Türkiye'nin en zengini ve listede 597. sırada gösterildi.

2021 ve 2022'de gelir vergisi rekortmeni olan Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar da bu yıl Forbes listesine katılan yeni isimler oldu.

Türk milyarderlerin toplam serveti yaklaşık 56,1 milyar dolar olarak hesaplandı.

dalet ve Kalkına Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar (Baykar Teknoloji) 1,2 milyar dolarlık serveti ile Dünyanın En Zenginleri listesinde.