EYY EMEKLİ KENDİNE GEL!

Yıllarca çalıştın, çalışırken iş verenin seni asgari ücretten gösterdi ve emekliliğinde az para almanı sağladı. O zaman da sesin çıkmadı.  İtiraz etmedin! Çünkü elden aldığın para ile maaşın diğerlerinden bir tık daha yüksekti. Hele ömür boyu asgari ücretle çalışanlar hiçbir zaman haklarını öğrenmek istemediler. Bilselerdi iki yılın sonunda kıdem zammı alabileceklerini bu zam için talepte bulunurlar ve asgari ücret almaktan kurtulurlardı.

Bugün gelinen noktaya baktığımızda asgari ücret 11.400 TL emeklinin aldığı en düşük 7.500 TL.  Çalışırken uyudun, haklarının peşine düşmedin. Bari emekli olduktan sonra siyasetçilerin seni kandırmasına neden izin veriyorsun? Sandık her önüne geldiğinde futbol takımı tutar gibi parti tutuyorsun ve sonuç hiçbir zaman değişmiyor.

Seni uyandırmak için daha ne yapmalı?  Dinbazların din söyleşilerine inanıyorsun ama tabi olduğun dinin ne olduğunu bilmiyorsun. Namazın ölçü olmadığını bilmez misin ki, bu kadar kolay kanarsın!

Zor şartlarda geçiniyorsun. Zor şartlarda bir iş bulmuşsun o yaşta, çalıştığın içinde ayrıma tabi tutuluyor sana beş bin lira ikramiye verilmiyor. Ağzına sürülen bir parmak balla yıllarca kandırıldın. Kaderine razı oldun hiç isyan etmedin. İyide ettin be adam, bari sandıkta oy kullanırken aklını kullanmayı öğren! CHP ile ittifak kurdu diye Saadet Partisine oy vermedin. Ama kazanılan vekillikler Saadet Partisi altında hala senin haklarını savunmak için mücadele ediyor. Bilmez misin, olağanüstü hallerde olağanüstü kararlar verilebileceğini? Konuyu anlamaya çalışmak yerine iktidara inanarak ona oy verdin. Verdin de ne oldu? İstediğini buldun mu? Dinini mi kurtardın? Zina ve domuz eti mi yasaklandı? Ülke ekonomisi şaha mı kalktı?

Öğren, öğren Neo-kapitalist kurallarını uygulayan her hükümet, devlete ait her şeyi özelleştirme adına satar. Ne zaman araştırmayı, okumayı ve sorgulamayı öğreneceksiniz? Sizlerin yanlış oy kullanımı yüzünden sıkıntı çeken insanların vebalini nasıl kaldıracaksınız? Senin emsallerin Avrupa da ülke ülke gezerken, sen bir bardak çayın hesabını yapıyor, parklarda ve cami avlularında zaman geçiriyorsun. Buna rağmen hala yanlış kararlar alıp, yanlış partilere oy veriyorsun. Bilmez misin emekliye en fazla maaşı milli görüş iktidarında verildiğini. Neden nu zulmü çekersin de Saadet Partisine oy vermezsin?

Umarım bu yerel seçimlerde aklını başına toplar ve doğru yere oy verirsin.