EKONOMİ HALLERİMİZ 1

‘’gemide güverte yolcusu , tirende üçüncü mevki
şosede yayan, büyük insanlık.

Büyük insanlık sekizinde işe gider, yirmisinde evlenir
kırkında ölür, büyük insanlık.

Ekmek büyük insanlıktan başka herkese yeter
pirinç de öyle, şeker de öyle
kumaş da öyle, kitap da öyle’’   NAZIM HİKMET RAN


 

Kömür madenlerinde ömür  tüketenler bilir, Kapitalist sistemin neo liberal politikaları, kallavi köle düzenidir.

Bu sistemi kuranlar kimler?

 2.Dünya savaşından sonra Ukrayna'nin Yalta kasabasında düzenledikleri Yalta konferansı ile kurulan bu düzen temelde ırkçı emperyalizmin kölelik düzenidir ve tüm dünya insanlığını sömürmektedir.

Yalta konferansına katılan ülkeleri ve liderlerini tanıyalım öyleyse.

Yalta konferansına İngiltere'yi temsilen katılan 

  • Churchill tarihe siyonistsever olarak geçmiştir.

  • ABD yi temsilen katılan ABD başbakanı Roosevelt zengin bir Yahudi aileden gelmektedir.bugün Siyonizm felsefesinin dünyada uygulayıcı ailelerindendir.

  • Sovyetleri temsilen katılan Stalin ise eşi Yahudiler ve Yalta konferansına siyonizm yani ırkçı emperyalizm damgasını vurmuştur.

Tüm insanlığı, faiz ve bir takım uluslararası kurumlar aracılığıyla dünya üzerinde siyonizm hapishanesinde köleleştirmişlerdir çünkü; yanlış hak anlayışına sahiplerdir çünkü; onların amentüsü bu.

Önce komünizmi uyguladılar, tamamen insan doğasına aykırı olan komünizm iflas etti. Kominizm de çok çalışır anca karnını doyurabilir, hiçbir şekilde mülk edinemezsiniz kar zaten söz konusu değildir. Mülk devletindir devleti yönetenlere kölesinizdir.

İkinci merhalede kapitalizmi uygulamaya koydular. Komünizme göre daha yumuşak olan kapilatist sistemde kâr vardır, mülkiyet hakkı vardır ancak faiz ve haksız vergiler ile fakir fukara ezilmektedir.

Geldiğimiz noktada kapitalizmi neoliberal politikalar çerçevesinde yumuşatmis gibi görünseler de buz gibi zulüm düzenidir.

Ve kapitalizm de sistem olarak sona gelmiştir. Kapitalist sistem şu anki hali ; entübe edilmiş, makinaya bağlı olarak yaşatılıyormuş gibi gösterilmektedir.

İnsanlık, fıtratına en uygun olan DOĞAL,SADE,ANLAŞILIR VE GÜVENİLİR EKONOMİ SİSTEMİNİN  özlemine arayışına düşmüştür. Batılı ülkelerin üniversitelerinde ve devleti yönetenlerce dahi bu zulüm sisteminden nasıl çıkarız diye  araştırmalar yapılmış,  parça parça adil düzeni bulunmaya başlanmıştır.

İnsan yeryüzünde dengeyi korumak, bozulan dengeyi sağlamakla yükümlüdür. Adil düzen insan fıtratına en uygun, sade, anlaşılır ve kolay uygulanabilir bir sistemdir.

  • Irkçı emperyalizmin dünya insanlığını yok etme planlarının ekonomi ayağını yaşadık, çok yorulduk ve yoruldu insanlık. Öyle halsiz çaresiz kaldı ki insanlık, ne ölebiliyor ne de ayağa kalkacak gücü kaldı. Sıcak limon çayı eşliğinde bi düşün ey can, halsizsen kolunu kaldıramıyorsan kanında mikrop olabilir der tıp dünyası.

  • Ekonomi de enflasyona sebep olan yani, yani sürekli artan pahalılık , kazandığın ücretin sürekli erimesine sebep olan 5 mikrop vardır:

1.Faiz

2.Haksız vergiler

3.Darphane de karşılıksız para basmak

4.Kambiyo emirle paranın değerinin düşürülmesi

5.Halihazır bankacılık sistemi

           Kapitalist sistemin entübe olduğunu, yaşıyormuş gibi gösterildiğini söylemiştim.

   Seni sürekli çalışmana rağmen , nefes aldırmayan , dinlendirmeyen, al al al ,harca harca harca, izle izle izle, benim dediğimi yap ama düşünme emrini veren bu sistemin köleliğinden kurtulabilirsin. Önünde bunu başarabilmen için müthiş fırsatlar var. Bundan sonraki yazımızın konusu fırsatlar müjdeler  olsun mu?

          Müjde

gelincik yeni uyanmış
bu gürültü neyin nesi
papatyalar uykudalar
işte bahar müjdecisi 

           (Hatice Ak)

SALİHA GÜZEL

SMMM 

yürüyen evren