İsrail’den Gazetecilere 105 ‘Suç ve İhlal’ Saldırısı: Gazze’de Öldürülen Gazeteci Sayısı 140’a Yükseldi İsrail’den Gazetecilere 105 ‘Suç ve İhlal’ Saldırısı: Gazze’de Öldürülen Gazeteci Sayısı 140’a Yükseldi

İsrail, 7 Ekim'den bu yana işgalci tutumuna ağır savaş suçlarıyla devam ederken, ABD'den Netanyahu yönetimine 'bomba transferi' yapılacak. ABD, İsrail'e 320 milyon dolarlık hassas bomba transferi gerçekleştirecek.

7 Ekim'de Orta Doğu'da başlayan gerginlik savaş halini aldı. İsrail'in Gazze'deki sivillere yönelik orantısız güç kullanımı devam ediyor. İsrail, o tarihten bu yana 10 binden fazla Filistinliyi öldürdü, on binlercesini ise göçe zorladı.

Başbakan Binyamin Netanyahu yönetimindeki ülkenin yaptıkları savaş suçu sayılmasına rağmen İsrail'e destekleyici tavırlar sergileyen ülkeler mevcut.

Wall Street Journal'da yer alan habere göre; İsrail'in en büyük destekçisi ABD, İsrail'e 320 milyon dolarlık hassas bomba transfer edecek. Silah üreticisi Rafael USA, bombaları İsrail'in kullanması için İsrailli ana şirketine devredecek.

Wall Street Journal, ABD Başkanı Joe Biden ve yönetiminin 31 Ekim'de bomba transferi konusunda kongre liderlerine resmi olarak bilgi verdiğini ifade etti.

NE OLMUŞTU?

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ateşkes çağrılarını geçtiğimiz pazar reddettiğini açıkladı. Bununla birlikte Netanyahu, İsrailli rehinelerin tamamı Hamas tarafından iade edilene kadar böyle bir ateşkes olmayacağını dile getirdi.