Gündeme oturan futbol dünyasındaki ‘yüksek kârlı gizli fon’ dolandırıcılığında yanıtlanmamış pek çok soru var. 216 yıla kadar hapsi istenen bankacı Seçil Erzan’ın duruşmadaki “Terim’in istediği para çok fazla olmaya başladı” yönündeki ifadesi tartışma yaratırken söz konusu fondan Terim’in avukatının haberinin olmadığı ortaya çıktı. Banka teftiş raporunda ise 46 günde yüzde 253 getiriden şüphelenmemek, ‘ortalama zekaya sahip herhangi bir kişiden beklenmeyecek bir davranış’ olarak nitelendi.

Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera gibi yıldızların da aralarında bulunduğu çok sayıda ismin dolandırılmasına ilişkin dava Türkiye’nin gündeminde. Ancak çok sayıda soru hâlâ yanıtsız.

Seçim Gecesi Belediyede Yaşanan Skandal: Sabaha Kadar Çek Kesmişler Seçim Gecesi Belediyede Yaşanan Skandal: Sabaha Kadar Çek Kesmişler
  • Şüpheli eski banka müdürü Seçil Erzan'ın "Fatih Terim'in istediği para çok fazla olmaya başladı" ifadesi ne anlama geliyor?
  • Terim'in adının dosyadan çıkarılmasına dönük birtakım çevrelerce girişimlerde bulunulduğu iddiası doğru mu?
  • Terim Ailesi aynı fona para para yatırmasına rağmen neden Fatih Terim kendi avukatına durumdan hiç bahsetmedi?
  • Erzan'a para götüren isimler 46 gün vadede dolar bazında yüzde 253 getiri vaadinden nasıl olup da şüphe duymadı?

Özel bir bankanın Levent Büyükdere Caddesi’ndeki şubesinde aralarında spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan’ın da bulunduğu 18 mağduru dolandırdığı iddiasıyla hakkında dava açılan ve 66 yıldan 216 yıla kadar hapsi istenen bankacı Seçil Erzan’ın tutukluluk hâli devam ediyor.

Türkiye’nin gündemine oturan davada hâlâ birçok soru yanıtsız kalırken Halk Tv’nin haberine göre Arda Turan ile Seçil Erzan arasında geçen WhatsApp yazışmaları, soruşturma dosyasına sunuldu. Kayıtlar, bir tür saadet zinciri olarak işletilen sisteme en çok para kaptıran ismin Turan olduğunu ortaya koydu.

Turan’ın toplam zararı 7 milyon 500 bin doları bulurken söz konusu yazışmalarda Turan’ın Erzan’a, “Ben sana dünya para getirdim. Seçil bütün servetim sendeydi ya. Ben ne yapacağım; karıma şimdi ne diyeceğim Seçil ya” dediği görüldü. Mesajlarda Turan, kendisinin yanı sıra 4.2 milyon dolar ile sisteme en çok para kaptıran bir diğer isim olan Emre Belözoğlu’nun da durumuna işaret ederek, “Koskoca Emre Belözoğlu’nun ya. Adam 4.2 milyon dolar veriyor. Adam maaşını bağışlamış depremzedelere. Ya senden para istedim Seçil ya” ifadelerini kullanıyor.

İkili arasındaki konuşmada, Fatih Terim’in isminin de birkaç kez geçtiği görülürken Turan’ın Erzan’a “Fatih Hoca kârda mı bu işte” diye sorduğu da belirlendi. “Valla Arda bir şey söyleyeceğim normal şartlarda hoca kârdaydı” diye yanıt veren Erzan’a Turan’ın “Fatih Hoca’nın alacağı var mı bu durumda” diye sorduğu görüldü. Ayrıca soruşturma kapsamında tanık sıfatı ile ifadesi alınan Seçil Erzan’ın eski nişanlısı Candaş Gürol, “Evine gittiğimde Fatih Terim bana, kendisinin de Seçil Erzan’ın bahsettiği fona para yatırdığını söyledi.

Bununla birlikte o sıra Buse Terim, Terim Arıcan, Volkan Bahçekapılı da aynı fona para yatırdığını söyledi. Ben bu ailenin (Terim Ailesi) avukatı olmama rağmen hiçbiri bana bu durumdan bahsetmedi. Bu hususu söylememelerinden dolayı Fatih Hoca’ya kırıldım” diye konuştu.

Öte yandan söz konusu dolandırıcılık olayına ilişkin Denizbank’ın teftiş raporu ortaya çıktı.

Sözcü Gazetesi’nden İsmail Saymaz’ın paylaştığı raporda, “Erzan’ın 46 gün vadede dolar bazında yüzde 253 getiri vaadine inanılmış olsa bile bu dokümanlardan şüphelenilmemesi, elden ve üçüncü kişi üzerinden para verilmesi, ortalama zekaya sahip herhangi bir kişiden beklenmeyecek bir davranıştır” ifadeleri yer aldı.