Süper Kupa maçında yeni krizler başladı. Suudi Arabistan'da oynanacakken son anda vazgeçilmişti. Yüklü miktarda paraların döndüğü anlaşma bozulunca, Suudi Arabistan parasını geri istedi. İşte tüm detaylar...

Suudi Arabistan'da oynanacak Süper Kupa maçı, yaşanan anlaşmazlıklar sonucunda son dakika iptal edildi. Fenerbahçe ve Galatasaray takımları karşılaşmaya çıkmama kararı alınca yeni bir kriz patlak verdi. Arabistan karşılaşma için ödediği parayı geri istiyor

29 Aralık 2023'te oynanması planlanan ancak iptal edilen Süper Kupa maçı nedeniyle, Suudi Arabistan'ın Fenerbahçe ve Galatasaray'a önceden peşin olarak ödediği para için geri ödeme talebinde bulunduğu öğrenildi. Ancak kulüplerin borç yapılandırma anlaşması gereği, bu paranın yarısı zaten bankalara aktarılmış durumda..

ARABİSTAN PARA İADESİ TALEP ETTİ

Fenerbahçe ve Galatasaray, planlandığı gibi 29 Aralık 2023'te Süper Kupa maçını oynamayı bekliyordu. Ancak, Fenerbahçe'nin "Yurtta sulh cihanda sulh" yazılı pankartla ve Galatasaray'ın Atatürk siluetli tişörtlerle sahaya çıkmak istemesi, Suudi yetkililerin tepkisine yol açtı ve maçın iptaline neden oldu. Spor x'te yer alan habere göre; bu durum üzerine, maçın oynanması için yapılan anlaşma gereği Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) ödenen 4.5 milyon euro'nun iadesi talep edildi.

img-4fca330b.jpg

PARAYI BANKALAR BLOKE ETTİ

Ödemenin yüzde 20'si TFF'ye, yüzde 80'i ise iki kulübe dağıtılacaktı. Ancak şimdi, Suudi Arabistan'ın ödediği paranın geri istenmesi durumunda, paranın iadesinin zor olduğu belirtiliyor. Sporx'in haberine göre, kulüplerin kasasına giren paranın yüzde 50'si, banka borçlarının yeniden yapılandırılması anlaşması çerçevesinde bankalar tarafından direkt kesintiye uğradı. Bu nedenle, Fenerbahçe ve Galatasaray istese de bu paranın tamamını geri ödemekte zorlanacak.

50 Bin Türk Destekledi, Almanya İzledi: “Deplasmanda Gibiydik” 50 Bin Türk Destekledi, Almanya İzledi: “Deplasmanda Gibiydik”

suudi-arabistanda-oynanacak-super-kupa-finali-hakkinda-tff-baskani-mehmet-buyukeksiden-aciklama-geldi-5dku.webp

SOSYAL MEDYADA 'ÖDEMEYİN' KAMPANYASI

Gelişmeyi öğrenen Galatasaraylı ve Fenerbahçeli taraftarlar, sosyal medyada, 'Parayı geri ödemeyin. Olsa dükkan senin gibi geri cevap verin' şeklinde esprili yorumlarda bulundu.

Bu durum, Süper Kupa krizinin finansal boyutunu da ortaya koyarken, kulüplerin ve TFF'nin nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu. Suudi Arabistan'ın talebi ve kulüplerin finansal durumu arasında kalan bu para, Türk futbolunun gündeminde yeni bir tartışma konusu oluşturuyor.

Kaynak: Karar / Burak Öztoprak