Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da dün akşam oynanması planlanan Galatasaray - Fenerbahçe mücadelesi Atatürk tişörtü giyilmesi ve takımların sahaya çıkarken taşımak istedikleri pankartlar nedeniyle iptal edildi. Uluslararası spor basını, skandallar nedeniyle ertelenen Süper Kupa finaline 'Çöldeki derbide büyük sıkıntı', 'Türk futbolunda yeni karışıklık' başlıklarıyla geniş yer ayırdı.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması planlanan Süper Kupa finali, Suudi yetkililerin Mustafa Kemal Atatürk pankartları ve tişörtlerine onay verilmemesi üzerine iptal edildi. Aslan ile Kanarya arasındaki Süper Kupa karşılaşmasının ertelenmesi dış basında geniş yankı uyandırdı.

İtalyan La Gazetta Dello Sport gazetesi, ertelenen finali "Riyad'da Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki İstanbul derbisi iptal edildi" başlığıyla servis etti. Tuttosport İtalya basını “Galatasaray ve Fenerbahçe oynamak istemiyor: Süper Kupa maçı iptal oldu” diyerek servis etti.

yeni-proje-3.jpg

'TÜRK FUTBOLUNDA YENİ KARIŞIKLIK'

İspanyol "Mundo Deportivo" yayını "Türk futbolunda yeni karışıklık" manşetiyle çıktı.

Mundo Deportivo, Suudi yetkililer ile Türk tarafının gün boyu süren müzakerelere rağmen uzlaşamadığını aktardı.

yeni-proje-4.jpg

Almanya'nın popüler yayın organlarından Bild, "Çöldeki derbide büyük sıkıntı"başlığını attı. Bild, Suudi polisinin Fenerbahçe soyunma odasına girerek Atatürk baskılı tişörtleri toplamak istediğini de yazdı.

Gazeteci Murat Ağırel Şikeyi Çok Fena İfşa Etti: "Kişi Başı 100 Bin Başkanım" Gazeteci Murat Ağırel Şikeyi Çok Fena İfşa Etti: "Kişi Başı 100 Bin Başkanım"

yeni-proje-5.jpg

Reuters, karşılaşmanın Ankara - Riyad yakınlaşması sonrası bu ülkede düzenlenmek istendiğine dikkat çekti. Haber ajansı AP ise İspanya ve İtalya süper kupa karşılaşmalarının ocak ayında Suudi Arabistan'da yapılacağını hatırlattı.