Türkiye 12 evladı için yasta... Şehitlerin ardından gözyaşları ortak akarken 85 milyon eli kanlı teröre karşı omuz omuza durdu. Birçok ilde şehitlere dualar edildi, vatandaşlar Türk bayraklarıyla saygı duruşunda bulundu. Vatan uğruna canlarını hiçe sayan Mehmetçiklerin ateş düşen baba ocaklarındaki yoksulluk ise yüreklerdeki acıyı bir kat daha artırdı.

Sınır ötesinden iki günde gelen 12 şehit haberi 85 milyonu yasa boğdu. İstanbul’dan Ardahan’a birçok kentte meydanlarda toplanan vatandaşlar askerler için saygı duruşunda bulundu. Camilerde şehitlere dualar edildi. Şehitlerin baba ocaklarında tarifsiz acı vardı. Evlatlarını vatana feda eden ailelerin yoksulluğu yürekleri bir kat daha yaraladı. Sosyal medyada da ‘Vatanı kerpiç evler ayakta tutuyor. Oralardan aslanlar doğuyor’ paylaşımları yapıldı.

Sessizliğiniz Utanç Verici: Bu Saygısızlık ve İhanete Karşı Neden Suskunsunuz? Sessizliğiniz Utanç Verici: Bu Saygısızlık ve İhanete Karşı Neden Suskunsunuz?

JETLER SINIR ÖTESİNDEKİ TERÖR İNLERİNİ İMHA ETTİ

Kalleş saldırı sonrası AK Parti, MHP, İYİ Parti ve SP’nin ortak bildirisinde ‘Terör amacına ulaşamayacak’ denildi. Ayrı bildiri yayımlayan CHP ise hükümetin milletvekillerine bilgi vermesini talep etti. Öte yandan sınır ötesindeki terör hedeflerine hava harekatı düzenlendi. Operasyonlarda aralarında elebaşlarının da bulunduğu 30 hedef imha edildi. Milli Savunma Bakanı Güler “Artık örgütün hareket kabiliyeti bitme noktasına getirildi” dedi.

2512krt01a-tum.jpg

Karar'ın manşetinde yer alan habere göre, Türkiye peş peşe gelen şehit haberleriyle yasta... Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırı sonucunda 3 askerin şehit olduğunu, 4 askerin ise yaralandığını açıklamış daha sonra yaptığı ikinci açıklamada ise yaralanan 4 askerden 3’ünün tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını ve şehit sayısının 6’ya çıktığını duyurmuştu.

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesindeki üsse sisi fırsat bilerek saldıran teröristlerle çıkan çatışmada Piyade Teğmen Ramazan Günay, Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan, Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı, Piyade Sözleşmeli Erler Yasin Karaca, Çağatay Erenoğlu ve Emre Taşkın’ın şehit olduğu bildirilmişti. Türkiye hain saldırının haberiyle sarsılırken aradan 24 saat geçmeden yapılan yeni açıklamada 6 askerin daha şehit düştüğü bildirildi.

Türkiye peş peşe gelen acı haberlerle yasa boğulurken 12 baba ocağına ateş düştü. MSB’den yapılan açıklamada; Piyade Uzman Çavuş Abdülkadir İyem(25), Piyade Uzman Çavuş Ahmet Arslan(24), Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar(25), Piyade Sözleşmeli Er Semih Yılmaz(23), Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan(24) ve Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak’ın(22) şehit olduğu kaydedildi.

BAKAN GÜLER: İNTİKAM İÇİN İRADEMİZ TAM

Saldırılar sonrası Türk savaş uçakları Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyinde hava harekatı icra etti. Hava harekatında 29 hedefin imha edildiğini bildiren Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi’ni ziyaret etti. Burada konuşan Güler, “Dün gece 13 terörist etkisiz hale getirilirken, bugün de 12 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Böylece yılbaşından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 156’ya ulaştı” dedi. Terör hedeflerinin pilotlar tarafından büyük bir başarıyla vurulduğunu dile getiren Güler, “Acımız büyük. Ancak evlatlarımızın intikamını almak için irademiz tam. Bugüne kadar şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız” dedi.

ELAZIĞLI ŞEHİDİN ŞEHİT OLMADAN ÖNCEKİ VİDEOSU ORTAYA ÇIKTI

Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit harekat bölgesinde önceki gün üs bölgesine sızmaya çalışan teröristler ile çıkan çatışmada Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan, şehit oldu. Şehidin acı haberi, Elazığ’daki ailesine ulaştırılırken, Aslan’ın şehit olmadan önce komutanına gönderdiği video ortaya çıktı. Görüntülerde, Şehit Aslan’ın, “Komutanım, şehit olursam bu videom sizde kalsın, saygılar” dediği duyuldu. Öte yandan acı haberi alan baba Mehmet Aslan, sosyal medya hesabından ‘Oğlum şehit oldu, ne mutlu bana’ paylaşımı yaptı. Şehidin evine Türk bayrağı asıldı.

‘CESARET DAĞINDA KORKU RÜZGARI ESMEZ’

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Enes Budak’ın (22) acı haberi, Manisa’daki baba ocağına ulaştı. İlçe Kaymakamı öncülüğündeki heyet tarafından baba İkram Budak’a (54) verilen şahadet haberi sonrası, şehidin ailesi ve tüm mahalle sakinleri hüzne boğuldu. Şehidin baba evine Türk bayrağı asılırken, mahalle sakinleri taziyeye koştu. 6 kardeş olduğu öğrenilen Şehit Piyade Sözleşmeli Er Enes Budak’ın 2 yıl önce, babasıyla aynı isme sahip olan annesi İkram Budak’ı kanserden kaybettiği öğrenildi. Şehidin eylül ayında sosyal medya hesabından askeri kıyafetle paylaştığı fotoğrafının üstündeki “Cesaret dağında korku rüzgarı esmez aslanlar gibi yaşayın” paylaşımı dikkat çekti.

TOKATLI ŞEHİT KARACA’DAN ‘KIZILELMA’ SÖZLERİ

Şehit olduğu bilgisi ilk günkü duyuruda paylaşılan Tokatlı Şehit Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca’nın silah arkadaşları ile çektiği görüntüler ortaya çıktı. Şehidin yanındaki komutanına “Yolumuz ne yolu komutanım?” diye sorduğu, yanındaki askerin “Şehitlik yolu” diye cevap verdiği, Karaca’nın “Kızıl Elma’ya kadar devam komutanım” dediği görüldü. Öte yandan Şehit Yasin Karaca’nın ortaokul yıllarında, okulunda düzenlenen bir programda şehit olan bir askeri canlandırdığı anlara dair fotoğraflar ise yürekleri burktu.