Seçimimiz, Partiler Arasında Değil Zihniyetler Arasında Olmalı

Hayırlısıyla yarın ülke olarak mahalli seçimlere gidiyoruz. Bununla ilgili bazı hususlarda dikkat çekmek istiyorum. Bu seçimlerde şahıs ve partilerden ziyade zihniyetler arasında bir tercih yapılmalıdır.

Tercihimiz, Siyaseti “geçim ve kazanç kapısı” olarak görenler ile Siyaseti “halka hizmet hakka hizmet” olarak görenler arasında olmalıdır. Dolaysıyla diyorum ki;

31 Mart Pazar günü yapılacak seçim, mahalli idareler seçimleri olsa da, ülkemizin ve milletimizin geleceğini menfi veya müspet etkileyecek kadar önemli bir seçimdir. 

Saadet Partisi olarak bu seçimlerde size yolsuzluk, israf, savurganlık, iş bilmezlik, şahsi menfaat, adam kayırma, yozlaşma ve hesaplaşma içinde olan Belediye Başkanları yerine, ehliyet ve liyakat sahibi, doğru, dürüst, el emin, halka hizmeti hakka hizmet bilecek, rantı değil halka hizmeti esas alan kadroları teklif ediyoruz. 

Hepimizin hatırlayacağı gibi Erbakan Hocam diğer partiler için, “Biz ve Diğerleri” tabirini kullanıyordu. Bu ifadesiyle, iki temel zihniyet arasındaki farkı belirtmek istiyordu. Dolaysıyla;

31 Mart yerel seçimleri, partiler arası bir tercih değil, zihniyet, ilke ve prensipler arasında bir tercihtir.

31 Mart yerel seçimleri, partiler arası bir tercih değil, ahlak ve maneviyatı esas alan Saadet Partisi ile rüşvet, yolsuzluk, torpil ve kişisel çıkarı esas alan zihniyet arasında bir tercihtir.

31 Mart yerel seçimleri, partiler arası bir tercih değil, milletin iradesine saygı duyan ve milleti patron gören Saadet Partisi ile milleti sadece oy deposu gören ve milleti tehdit edenler arasında bir tercihtir,

31 Mart yerel seçimleri, partiler arası bir tercih değil, ırkına, rengine, diline, dinine, mezhebine ve siyasi görüşüne bakmadan 85 milyonu kardeş bilen Saadet Partisiyle, Milleti kutuplaştıran, ötekileştiren, ya bendensin ya karşımdasın diye ikiye ayran ve bana oy vermezsen sana hizmet yok diyen zihniyet arasında bir tercihtir.

31 Marta yerel seçimleri partiler arası bir tercih değil, hizmet belediyeciliğini, yani “halka hizmeti Hakka hizmet bilen” Saadet Partisi ile belediyenin imkanlarını kendileri ve çevreleri için kullanan ve rant belediyeciliğini esas alan zihniyet arasında yapılacak olan bir tercihtir.

31 Mart yerel seçimleri, partiler arası bir tercih değil, dili, kalbi, ve ruhu Gazze deyip yardım etmeye çalışan Saadet Partililer ile, dili Gazze diyen ama Katil İsrail’e ticareti kesmeyen, “gıdadan çeliğe, giyimden silah parçalarına, dikenli telden baruta” kadar İsrail’in tüm ihtiyaçlarını karşılamak için günde 7-8 gemi gönderen zihniyet arasında bir tercihtir.

31 Mart Yerel Seçimleri, Partiler arası bir tercih değil, vatandaşın can ve mal güvencesi için güvenlikli şehirler inşa etmeyi ve deprem öncesi gerekli tedbirlerin alınması gerektiğine inanan Saadet Partisi ile, deprem ülkesi gerçeğini göz önüne almadan, şahsi veya parti çıkarları için sürekli imar yasalarını değiştiren, imar afları ile vatandaşın can ve malını para karşılığı tehlikeye atan, gereği gibi zemin etütleri yapılmadan olur olmaz her yere imar izni verin, yeteri şekilde yapı denetimi yapmayan partiler arasındaki bir tercih olacaktır.

Değerli kardeşim, değişim istiyorsanız, değişimi siz yapacaksınız. Sorunların müsebbiplerinde ısrar etmek, sorunların devamını istemektir. Denenmişi denemek aynı hatayı verir.

Sıkıntı yaşıyorsak ve şikayetlerimiz varsa sebep biziz, “ne ekersek onu biçeriz”

“…Şüphesiz ki, bir kavim kendi durumunu değiştirmedikçe Allah onların durumunu değiştirmez…” (Ra’d 11)

Tercih sizindir.

Vesselam