20 günde 21 şehit haberi sonrası ocaklara başka ateş düşmesin diye ‘Terörle mücadelede eksiklik var mı?’ sorusu gündeme getirildi. Ancak BBP liderinin muhalefet partilerine ağır suçlamaları, hata varsa giderilsin diye gösterilen çabaları gölgeledi. Terörle mücadelenin milli mesele olduğu vurgulanarak ‘Kimse en hassas konuyu kavgaya çevirmesin. Uzmanların da muhalefetin de uyarıları dikkate alınsın’ denildi.

Kuzey Irak’ta 9 Mehmetçiğin şehit düştüğü alçak saldırı sonrası askeri uzmanlar terörle mücadelede eksiklikler bulunup bulunmadığına dönük kaygılarını dile getirdi. CHP de ‘Üslerde yeterli tedbir alınıyor mu?’ sorusunu yöneltti. Kritik sorular gündemdeyken BBP lideri Mustafa Destici, partilerin logolarını paylaşarak “Terörün siyasi uzantılarıyla da mücadele edilmeli” ifadesini kullandı. Muhalefeti hedef gösteren paylaşıma her kesimden tepki geldi.

‘SİYASİ KAVGA TBMM’DE BİTİRİLSİN VARSA EKSİKLER KONUŞULSUN’

DP lideri Uysal “Vatan sevgisinin yalnızca edebiyatını yapıyor” dedi. DEVA Genel Başkanı Babacan da “Cumhur İttifakı dışındaki herkes teröristtir propagandasını kullanarak topluma nefret pompalıyorlar” eleştirisini yöneltti. Terör gündemiyle bugün toplanacak TBMM’nin, siyasi kavganın bir kenara bırakılarak asıl soruna odaklanılması için bir fırsat olduğu belirtildi. Uzmanların uyarılarıyla varsa sorunların giderilmesi için adım atılması çağrıları yapıldı.

1601krt01a-tum.jpg

Karar'ın manşetinde yer alan habere göre, Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe Kilit operasyonu kapsamında Metina bölgesinde geçici üs kuran Mehmetçik’e tuzak kuran PKK’Lı teröristlerle yaşanan çatışmada 9 asker şehit olmuştu. Türkiye’yi yasa boğan olay sonrası 85 milyon aynı acida birleşirken konuyu siyasete alet etmeye çalışanlar tepki çekti. Türkiye şehitlerine ağlarken; Cumhur İttifakı ortağı BBP’nin genel başkanı Mustafa Destici’den skandal bir paylaşım geldi. Destici, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda iktidar bloğunda olmayan bütün siyasi partileri tek tek hedef gösterdi, ‘terörle iş birliği yapmak’la suçladı.

BÜTÜN MUHALEFETİ TERÖRLE SUÇLADI

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, sosyal medya hesabından; Yeşil Sol Parti, CHP, HDP, İYİ Parti, TİP, Zafer Partisi, Saadet Partisi, TKP, Gelecek Partisi, EMEP, DEVA Partisi, EHP, DP, LPDP, Devrim Hareketi, TDP, HKP, TKP, AP, SMF, Doğru Parti, GAAP, TÖP, TSİP ve SOL Parti’nin logolarının yer aldığı görseli paylaşarak “Terörün tüm unsurlarına karşı topyekûn mücadele edilmelidir” dedi. Anayasa Mahkemesi’ni de hedef alan Destici “HDP’nin kapatılması ve hazine yardımının kesilmesi gibi, beklenen ve aciliyeti olan kararları almaması ya da alamaması, terör savunuculuğundan cezası kesinleşenlerle ilgili her defasında hak ihlali kararı vermesi kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

vvvvvvvvv.jpg

DESTİCİ ‘ÖZERKLİK’ PAYLAŞIMINI SİLDİ

Söz konusu paylaşımın ardından Destici’nin FETÖ’ye yönelik paylaşımları ve açıklamaları sosyal medyada yeniden gündem oldu. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Destici’nin bir toplantıda “Net olarak şunu da söyleyeyim tabi ki ben Hizmet hareketini bir terör örgütü olarak görmüyorum. Bunu daha önce de söyledim hele ki silahlı terör örgütü. O zaman ortada silahların olması lazım, örgüt üyelerinin olması lazım, militanların olması lazım” dediği açıkça duyuluyor.

BBP lideri Destici, muhalefet partilerini hedef göstermesinin ardından tepkiler üzerine “Özerkliği kabul edebiliriz” dediği paylaşımını sildi. Destici’nin çözüm sürecinde yaptığı o paylaşımında “Analar, babalar ağlamasın diye özerkliği kabul edebiliriz (Onun için Oslo’yla, Apo’yla ve Kandil’le görüşmeye devam)” ifadelerinin kullanıldığı görülüyordu. Gelen tepkilerden sonra açıklama yapan Destici, tweet’in sahte olduğunu iddia etti. Destici, kendine saldırdığını iddia ettiği kişileri de ‘not’ ettiğini söyledi.

BBP LİDERİ SİYASİ İSTİSMAR YAPILIYOR

Sosyal medyada yaptığı paylaşımla iktidar karşısında siyaset üreten siyasi partileri terör destekçisi ilan eden BBP lideri Destici hakkında Adalet Partisi suç duyurusunda bulundu. Adalet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Necati Yıldırım, Destici’nin “Terörü övme ve meşru gösterme” ve “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlarını işlediğini belirterek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu

. Dilekçede “Şüpheli BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin X’teki paylaşımları, şehitler üzerinden yapılmış siyasi bir istismardır, başta yöneticisi bulunduğumuz partimiz olmak üzere vatan ve millet sevgisi tescilli bazı siyasi partileri hedef haline getirici provakatif bir söylemdir ve TCK’nin 216/1 uyarınca ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçudur. Partimize ve paylaşımdaki listede ismi geçen 25 partiye oy veren yurttaşlara karşı Halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçu işlenmiştir” denildi.

‘HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK EDİYOR’

Mustafa Destici’nin 25 partiyi hedef gösteren paylaşımına muhalefetten tepki geldi. Şehitler üzerinden Destici’nin istismar politikası yürüttüğü belirtildi.

DEMOKRAT PARTİ LİDERİ GÜLTEKİN UYSAL: “Düsturunu unuttuğu, cinayetle katilini unuttuğu merhum Muhsin Başkandan bir cevap vereyim kendisine; “İki saniye sonrasına garantimiz olmayan bir hayatımız için fırıldak olmaya gerek yok.”

DP’li CEMAL ENGİNYURT: “Sen kimsin Mustafa Destici? Hain arıyorsan, terörist arıyorsan aynaya bak. Yaptığı alçaklığa bakar mısınız? Şehitler üzerinden utanmadan bize diyorlar ki ‘Siz taziye mesajı yayımlamaya utanmıyor musunuz?’ Hadsiz adamlar!”

DEVA PARTİLİ MUSTAFA YENEROĞLU: “Güçlü olandan yana olmayı, iktidar gücünü arkasına alıp millete parmak sallama seviyesizliğini ‘devlete sahip çıkmak’ kılıfıyla gizlemeye çalışan trajikomik bir zihin dünyası, tam bir zavallılık hali…”

İsrail'le Ticaret Bir Haftadır Tam Gaz:Rakamlarla Ticaretin Boyutları İsrail'le Ticaret Bir Haftadır Tam Gaz:Rakamlarla Ticaretin Boyutları

SAADET PARTİLİ MUSTAFA KAYA: “Şehit vermekten daha acı bir şey varsa o da şehit haberi almaya alıştırılmış bir toplum olmaktır! Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu”

GELECEK PARTİLİ FERAMUZ ÜSTÜN: “15 Temmuz öncesi fazla Hurma yiyenlerde bu yan etkiye çok rastlanıyor Mustafa başkan.”

SP’Lİ HABİBE ERDOĞAN: “Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun şaibeli ölümünü araştırmaktan aciz birisi millet adına konuşacak en son kişidir! Yazıklar olsun sizin kin ve nefret tohumları eken dilinize!”

İYİ PARTİ’Lİ ALPARSLAN AYDIN: “BBP Genel Başkanı Sn. Destici’nin bugün yapmış olduğu amacının dışına taşmış olan açıklama, şehitler üzerinden yapılmış siyasi bir istismardır. TCK madde 216/1 uyarınca, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçudur.”

DEVA PARTİ’Lİ MEHMET EMİN EKMEN: “‘Ya bendensin ya da düşmanımsın’ doktrini dünyada en çok siyonistlere yakışıyor, siz ne ara bu çukura düştünüz?”

ADALET PARTİSİ LİDERİ VECDET ÖZ: “Açıklama, Şehitler üzerinden yapılmış siyasi bir istismardır, siyasi partileri hedef haline getirici provakatif bir söylemdir ve TCK md. 216/1 uyarınca, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçudur.”

BAKANLAR MECLİS’E BİLGİ VERECEK

Irak’ın kuzeyinde cuma günü çıkan çatışmalarda 9 askerin hayatını kaybetmesine ilişkin Meclis’te yapılacak bilgilendirmeye CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katılacak. Bugün saat 15.00’te yapılacak oturuma MHP lideri Devlet Bahçeli ve DEM Parti liderleri Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan da katılacak. AK Parti’de de toplantıya eksiksiz katılım için hazırlık yapıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında açılacak ve Dışişleri Bakanı Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in son dönemde yaşanan saldırılar ve can kayıplarına yönelik bilgilendirmesi ile başlayacak. Ardından parti grupları adına grup başkanları ve grup başkanvekilleri konuşmalar yapacak. Görüşmelerin tamamlanmasının ardından saldırıların kınandığı bir bildiri yayımlanacak.