Olay Yozgat Sorgun’da yaşandı. Yolsuzlukla suçlanan AKP’li eski Başkan Şimşek “Bağış adı altında parayı ben değil o topladı” diyerek MHP’li Başkan Ekinci’yi suçladı.

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde belediyenin topladığı bağışlarla ilgili İçişleri Bakanlığı soruşturma izni verdi. Sorgun’un eski AKP’li Belediye Başkanı AKP’li Ahmet Şimşek de işlemlerin kendi döneminden sonra gerçekleştiğini ifade ederek MHP’li Başkan Mustafa Ekinci’yi suçladı. Başkan Şimşek, “Üç dönem üst üste başkanlık yaptım, ruhsatları yeni yönetim verdi, ben vermedim. Ne para almanın ne vermenin ne de yüksek katların benimle hiç alakası yok” dedi.

Yasakları Kaldırdık Diye Övünmüşlerdi; İktidar Taksim'i İşçiye Yine Yasakladı Yasakları Kaldırdık Diye Övünmüşlerdi; İktidar Taksim'i İşçiye Yine Yasakladı

MHP’li Başkan Mustafa Ekinci

HAKKINDA İKİ SUÇLAMA VAR

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, 2004-2018 yılları arasında üç dönem üst üste başkanlık yapan Ahmet Şimşek, soruşturmada 11-12 suçlama yer aldığını, bunlardan ikisinin kendi başkanlığı dönemine ait olduğunu kaydetti. Şimşek, 2018’de milletvekili adaylığı için istifa ettim. Ve 2019-2020 ile 2021’de o makbuzlar (bağış) oldu” açıklamasını yaptı.

AKP’li Belediye Başkanı AKP’li Ahmet Şimşek

‘İLÇE HALKI MAĞDUR OLMADI’

Şimşek, Danıştay’a gönderdiği savunmasında ise “İmar planı değişiklikleri birilerine rant ve menfaat sağlamak için değil, ilçemizde son 10 yılda ticaret ve turizm alanındaki gelişme ve bunun doğal sonucu konut ve ticarethane taleplerindeki artışlar ve vatandaştan gelen plan değişiklik taleplerinin karşılanması amacıyla gerçekleştirilmiştir. Parsel sahiplerine haksız menfaat veya ilçe halkının mağduriyeti söz konusu değildir’’ dedi.