CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışı sonrasında AKP ve MHP milletvekillerince TBMM’ye sunulan ve başörtüsüne anayasal güvence sağlayan anayasa değişiklik teklifinin geri çekileceği öne sürüldü. Gazeteci Bülent Aydemir, AKP'nin başörtüsü teklifini geri çektiğini, talimatı ise bizzat Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiğini öne sürdü. 

' AK Parti başörtüsü teklifini geri çekiyor' başlıklı yazısında Aydemir, AKP'nin Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilde yıkıma yol açan depremlerin ardından yapılacak seçimde gerginliği ve kutuplaşmayı körükleyen bazı yaklaşımlardan imtina ettiğini belirtti.

Habertürk yazarı Bülent Aydemir, şunları söyledi:

"AK Parti grubunda yapılan değerlendirmede başörtüsüne anayasal güvence getiren teklifin, Genel Kurul’a getirilmemesi kararlaştırıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda, TBMM gündemine getirilecek öncelikli konular belirlenirken, başörtüsü meselesi kapsam dışında bırakıldı. Bu süreçte, yeni bir gerginliğe ve kutuplaşmaya yol açacak bu düzenlemede AK Parti ısrarcı olmayacak.