KİŞŞİSEL VERİLERİMİZ NE ALEMDE?

‘’Canlı bir kitapsın, yazarı Mevlâ
Açık dur, kitaplar seni okusun.
Yüzünde şavklansın nazarı Mevlâ
Eğilsin mehtaplar seni okusun.’’

                  2015 haziran –kasım seçimleri ile başlayan terör eylemleri 2016 yılında da hız kesmeden devam ederken 24 mart 2016 da meclise gelen Kişisel Verileri Koruma Kanunu 07 Nisan 2016 tarihinde yürürlüğe girdi.

               Türkiye AB  müzakereleri çerçevesinde kişisel Verilerin Korunması konusunda yetersiz görüldüğünden yabancı sermayenin ülkemizde yatırım yapması ve bu yatırımları ile başka ülkelerdeki yatırımlarını etkin bir şekilde yönetebilmesi için ihtiyaç duyduğu veri aktarımı, kanuni düzenleme bulunmaması sebebiyle gerçekleştirilememiş ve bu durum yabancı sermayenin ülkemizde yatırım yapması bakımından caydırıcı bir unsur olmuş, polis birimleri arasında etkin iş birliğini hayata geçiren EUROPOL ile güvenlik birimlerimiz arasında elektronik veri paylaşımı noktasında sıkıntılar yaşanmıştır.

‘’Eman, iman, emin, güven, güvenlik ‘’ bir ülkeye yatırımın gelmesi için ne kadar önemli imiş bir kez daha anladık değil mi?

           2015 te 7 haziran seçimlerinde akp nin tek başına hükümet kuracak çoğunluğu  sağlayamaması ile başlayan terör eylemler kasım seçiminde ak parti’ nin tek başına çoğunluğu kazanmasına rağmen devam etmişti.

           KVKK yürürlüğe girmesinden 3 ay sonra 15 temmuz darbesi yaşandı. Darbenin öncesi yıllarda Fethullah Gülen cemaatine mensup olanların polis ve askeriyede teşkilatlandığı hepimizin malumu. 2011 seçimlerinde bir  ziyaretimizde ilçe emniyet müdürünün odasında 2 tane zaman gazetesi olduğunu hatırlıyorum. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile bu durumun ne ilgisi var diyebilirsiniz?

         Yukarıda verdiğim bilgiler ışığında analiz yapabilirsiniz. Akletmek bize Allah’ın emridir değil mi? Kimin verileri korundu ya da kimlerin verileri çalındı, paylaşıldı hatta veriler satıldı da  bu kanun verilerimizi paylaşan kişileri korumaya mı aldı? Kozmik odaya girenler kimlerdi ? KVKK gerçekten kişisel verilerimizi koruyor mu?

            Kendi başıma gelen bir vakayı anlatayım.01 ocak 2023 te yeni bir telefon hattı aldım. Bu hattımı aileden eşim dışında kimse bilmedği gibi yenilerde 4 tane numara kaydettim. Hattım kullanıma açıldığı günden bu yana tarsim, Tarsus ziraat odası, Tarsus tarım, ak parti genel merkezi, numan kurtulmuş, ak parti kars, ak parti kars milletvekili adayı…..vs. sürekli mesaj geliyor. 28 mayıs seçim günü recep erdoğandan en az 3 mesaj geldi. Bilgilerimi hiçbir kurumla paylaşmamışken kişisel verilerimden olan telefon numaramı kim ak parti ile paylaştı? Kişisel Verilerim gerçekten korunuyor mu? Bana mesaj gönderirken ‘’sayın üyemiz’’ hitabı ile başlıyor. 

          Bilgi teknolojileri kurumu ve birçok kurum maalesef ki ak parti kurumu gibi davranıyor. Hatırlatalım, sizin varlık sebebiniz millettir. Milletin hak hukuk ve özel verilerini iktidar mensuplarına peşkeş çekemezsiniz. Kişisel verilerin korunması kanunun yapanların ve Müslüman olduğunu iddia ederek oy devşirenlerin kaynak alacağı ilk ders kitabı kuran ve sünnettir. 

Öğrenilmesi gereken konular :

  • Zan ile hareket etmemek,

  • “Müminler sadece kardeştirler. O halde ihtilaf eden kardeşlerinizin arasını düzeltin. Allah’a karşı gelmekten sakının ki merhamete nail olasınız.”

  • Kin Gütmemek/Sevgi ve Şefkat Göstermek

  • Dost Kabul Edip Nasihat ve Tavsiye Etmek

  • Zan ve Gıybet Gibi Düşünce ve Davranışlardan Kaçınmak

  • Din Kardeşlerini Küçümsememek

  • Her Türlü Zarardan Kaçınıp Barış ve Huzur İçinde Yaşamak

Mesele önce ahlak ve maneviyat elbisesini kuşanmakla başlar. Ahlaki değerleri, adaleti, dürüstlüğü, kul hakkını dikkate almayanların çıkardığı kanunlar , ins’an canlısını koruyabilmez. 

‘‘Ezel’in, ‘ebet’in şifresi sende
Menfinin, müspetin şifresi sende
Çözülsen de olur, çözülmesen de
Sorular, cevaplar seni okusun.   (Akıl Karaya Vurdu) Abdurrahim Karakoç 

                   

SALİHA GÜZEL (YÜRÜYEN EVREN)

SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİR