Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün cuma namazı çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Gündemdeki konuları değerlendiren Erdoğan, sözlerinin bir bölümünü de İsrail rejiminin Gazze’de gerçekleştirdiği soykırıma ayırdı. İsrail rejimine dair dikkat çeken sözler sarf eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog hakkında yanıldığını da itiraf etti. Erdoğan, konuya ilişkin olarak, “Herzog’u samimi sanıyordum ama son zamanlarda o da Netanyahu’ya özendi” diye konuştu.

MİLLÎ GAZETE, DEFALARCA UYARDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail rejimi Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’a ilişkin sözleri, Millî Gazete’nin istikamet ve şuur üzere olan tavrını tekrar gözler önüne serdi. İsrail rejimi ile  Ankara arasındaki normalleşme sürecinde defalarca hükümeti uyaran Millî Gazete, Tel Aviv yönetimine kanılmaması gerektiğini belirtmişti. Öyle ki Millî Gazete konuya dair bir manşetinde de “İsrail’e aldanma, milleti aldatma” ifadelerini kullanmıştı.

MAVİ MARMARA DAVASI NEDEN DÜŞÜRÜLDÜ?

Milli Gazete'den Bekir Şirin'in haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamalarda, İsrail rejiminin  Güney Afrıka Cumhuriyeti’nin başvurusu sonucunda Uluslararası Adalet Divanı’nda yargılanmasına dair de konuştu. Erdoğan, konuya ilişkin olarak, “İsrail bugün Lahey Adalet Divanı'nda yargılanıyor. Bizim teslim ettiğimiz belgelerle İsrail orada mahkum olacaktır. Bunu bekliyoruz. Buna inanıyoruz." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri akıllara Mavi Marmara davasının düşürülmesi sürecini getirdi. Bilindiği üzere Mavi Marmara davasının düşürülmesi sonucunda İsrail rejimi yargılanmaktan kurtulmuştu.

Erdoğan'ı Sinirden Küplere Bindiren Anlar Erdoğan'ı Sinirden Küplere Bindiren Anlar